Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 6. 2012,
19.46

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 10. 6. 2012, 19.46

8 let, 3 mesece

Žumer dvakrat zmagal v Postojni, Prezelj 2,22 m

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na mednarodni atletski lige za VN Vzajemne ni bilo posebej vidnih dosežkov. Jan Žumer je zmagal v teku na 100 in 200 m, na pol štadionskega kroga je bila najhitrejša Sabina Veit (23,95).

Žumer je v teku na 100 m v finalu na 100 m zmagal z 10,58 sekunde in prepričljivo zasedel prvo mesto po izvrstnem zaključku v zadnjih 30 metrih. Na še enkrat daljši razdalji je prav tako prvi prišel v cilj ter je slovenske tekmece ugnal za več kot pol sekunde.

Njegova sestra Kristina Žumer (Mass), ki je bila z 11,75 najhitrejša v kvalifikacijah, v finalu ni nastopila, ker jo je čakal zadnji današnji let za Finsko, kjer dela po opravljenem doktoratu. Med atletinjami je na 100 m v finalu zmagala Hrvatica Sandra Parlov (11,91), ki je le za dve stotinki ugnala 52-letno Merlene Ottey (Mass, 11,93), tretjeuvrščena Nina Kovačič (Postojna) pa ni tekla pod 12 sekundami (12,12). Vid Jakob Tršan (Mass) je bil brez konkurence v teku na 800 m (1:50,30) in je tekmece ugnal za skoraj devet sekund.

"Na 100 m se moji izidi počasi izboljšujejo, dober pa je bil le zadnji del. Na 200 m sem se zelo popravil, vendar mi še ni uspel pravi tek. Težave v zavoju, ki so mi prej povzročale veliko preglavic, sem sicer nekoliko izboljšal. Imam težave z občutki in še nisem v pravem pogonu. Tri leta sem imel stalno enake poškodbe in to me je malo zadrževalo. V Velenju v četrtek računam, da bi lahko dosegel olimpijsko normo, na 100 m pa si želim v Mariboru teči normo z EP," je dejal Žumer.

"Danes je bilo sonce na zaletišču zelo moteče, pa tudi veter je bil spremenljiv in mi je povzročal težave. Niti enega skoka nisem zadel, kot mi je to uspelo konec maja na uvodni slovenski VN v Slovenski Bistrici. Tedaj sem imel dobro serijo na 2,20, 2,24 in 2,28 m. Danes sem dobro skočil le na 2,22, kar pa ni slabo. To me veseli, saj so bili skoki daleč od popolnosti," je pojasnil Prezelj, slovenski rekorder. Višino 2,22 m je zmogel v drugem poskusu, na 2,25 m pa je letvico trikrat podrl.

"Že pred odhodom v Postojno sem vedela, da ni moj dan, ker imam ženske težave. Ne bi prišla, če ne bi bil predviden štafetni nastop, ki pa je odpadel. Prihodnji teden bom počivala in v Velenju verjetno ne bom tekla, konec prihodnjega tedna pa bom skušala olimpijsko normo teči v Mariboru na finalu atletskega pokala," je napovedala Veitova.

Naslednja VN Vzajemne bo v četrtek v Velenju, najmočnejše slovensko atletsko tekmovanje v državi pa bo štelo tudi za serijo Ni moj dan, Evropske atletske zveze (Eaa).

Ne spreglejte