Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 3. 2021,
11.54

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

1

Natisni članek

evropsko prvenstvo dvoransko atletsko EP, Torun 2021

Sobota, 6. 3. 2021, 11.54

3 leta, 1 mesec

DVORANSKO ATLETSKO EP

Po pozitivnem testu zelena luč: Filipičeva v finalu, Janežič si lahko oddahne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

1

Khalid Nasif | Khalid Nasif je bil pozitiven na koronavirus, a je bil pred odhodom na EP že cepljen. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Khalid Nasif je bil pozitiven na koronavirus, a je bil pred odhodom na EP že cepljen.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Celotna slovenska atletska reprezentanca na dvoranskem evropskem prvenstvu v poljskem Torunu je bila nekaj časa v izolaciji zaradi pozitivnega primera v ekipi, kot prva pa je nato na tekmovališče po negativnem testu prišla Neja Filipič in se v troskoku s šestim izidom kvalifikacij uvrstila v nedeljski finale.

"Ekipa je bila v petek na testiranjih, rezultate, negativne, razen enega pozitivnega, pa smo dobili šele ob enih zjutraj. Kljub trudu potem osebja za drugo testiranje nismo dobili. Danes so ponovno testirali vse tiste, ki bi morali nastopiti v današnjem programu, na izide testov še čakamo. Ostale bodo prav tako testirali še enkrat," je dopoldne povedal Jeraša.

Petkova prva testiranja reprezentance so bila negativna, pozitiven je bil le fizioterapevt Khalid Nasif, ki pa je bil pred odhodom na EP že cepljen, je za STA še pojasnil Jeraša.

Luka Janežič bo lahko nastopil v večernem finalu. | Foto: Vid Ponikvar Luka Janežič bo lahko nastopil v večernem finalu. Foto: Vid Ponikvar

Filipičeva v finale, Luki Janežiču zelena luč

Neja Filipič je predzadnji dan v kvalifikacijah troskoka dosegla osebni rekord. Skočila je 14,09 m in se s šestim izidom uvrstila v finale, ki bo v nedeljo ob 17.20. To ji je uspelo kljub stresu, saj zaradi pozitivnega primera za novi koronavirus v ekipi do zadnjega ni vedela, če bo lahko nastopila.

"Ne glede na vse sem se trudila ohraniti mirno kri in se spraviti v tekmovalno razpoloženje ter se osredotočiti nazaj na tekmo. Slabo mi je bilo, ker nisem jedla zajtrka, ničesar pred tekmo, niso nas namreč spustili v jedilnico. To je bilo čustveno res zelo naporno jutro. A adrenalin, ki se mi je sproščal ves ta čas, sem nato prelila v dobre skoke," je za STA po kvalifikacijah povedala Filipičeva.

Neja Filipič se je uvrstila v nedeljski finale. | Foto: Grega Valančič/Sportida Neja Filipič se je uvrstila v nedeljski finale. Foto: Grega Valančič/Sportida

Študentka fakultete za farmacijo je tudi pojasnila, kako je bil lahko pozitiven test fizioterapevta Khalida Nasifa, ki je bil pred odhodom na EP že cepljen, kot je pojasnil direktor Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša. "Ne vemo, kateri sev je dobil, lahko je kateri, na katerega cepivo ne deluje. Ali pa je bil test lažno pozitiven in ga bo treba ponoviti. Toda vedeti je treba, da ima Khalid res magične roke, ta teden mi je že naravnal hrbet, ker sem imela v zadnjem času težave s hrbtenico, ker veliko sedimo na dolgih potovanjih na tekme in z njih v teh časih koronakrize. Je tudi vrhunski kiropraktik, naravna medenico, hrbet in te res optimalno pripravi za tekmo. Upam, da se ne bo preveč sekiral zaradi tega, zjutraj je imel kar slabo vest, kot sem videla," je še dodala Filipičeva.

Slovenski atlet Luka Janežič bo danes zvečer v poljskem Torunu lahko nastopil v finalu teka na 400 metrov na dvoranskem evropskem prvenstvu. Njegov drugi test je bil namreč negativen, so sporočili iz slovenske atletske reprezentance.

Na drugem testu je bila negativna tudi Tina Šutej, je povedal direktor Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša, in bo tako ob 18.45 lahko tekmovala v finalu skoka s palico, kjer je med favoritinjami za najvišja mesta.

Ovniček ostal brez nastopa

Zaradi pozitivnega testa na COVID-19 v slovenski ekipi na 60 metrov v predteku danes ni smel nastopiti Tilen Ovniček, ki je tako ostal brez debija na velikem članskem tekmovanju. 

Preberite še:

Luka Janežič - Torun 2021
Sportal Luka Janežič v finale, Žan Rudolf in Lia Apostolovski izpadla
Maruša Mišmaš Zrimšek
Sportal Mišmaševi je zelo hudo, a s kruto diskvalifikacijo se je sprijaznila
Jakob Ingebrigtsen
Sportal Norvežan po pritožbi vendarle prejel zlato
Ne spreglejte