TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 12. 2010,
17.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 29. 12. 2010, 17.09

8 let

Slovenski hoteli bodo za novo leto spet dobro zasedeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zasedenost slovenskih hotelov bo po zbranih podatkih Slovenske turistične organizacije (STO) v času novoletnih praznikov dobra, ponekod celo boljša kot ob prehodu v letu 2010.

Po podatkih Turizma Ljubljana bo v času prehoda v novo leto zasedenost tamkajšnjih nastanitvenih kapacitet v povprečju 60-odstotna. Zelo dobro, preko 80 odstotkov, kaže, da bodo zasedene nekatere zmogljivosti nižje cenovne kategorije, vendar se tudi v hotelih najvišjih kategorij napoveduje 60- in več odstotna zasedenost.

Italijani pridejo v zadnjem trenutku Na Turizmu Bled za novo leto pričakujejo polno zasedene hotele, vendar je tam trenutno še nekaj prostora. Glede na izkušnje računajo na prihod Italijanov v zadnjem trenutku ter morda tudi Hrvatov in domačih gostov. Z Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora pa so sporočili, da so po stanju rezervacij napovedi zasedenosti tamkajšnjih zmogljivosti v času božičnih in novoletnih praznikov zelo dobre. Skoraj vse zmogljivosti so namreč zasedene.

Po podatkih Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč so bili v Termah Dobrna v času božičnih praznikov 80-odstotno zasedeni (45 odstotkov slovenskih gostov, 40 italijanskih, 10 nemških in ostalih tujih gostov), v času novoletnih praznikov pa bodo 100-odstotno zasedeni (40 odstotkov Slovencev, 40 Italijanov, 10 Hrvatov, pet odstotkov Nemcev in ostalih tujih gostov).

V Termah Krka so v času božičnih in novoletnih praznikov strunjanski hoteli letos bolje zasedeni kot lani. Povpraševanja je veliko, glede na izkušnje pričakujejo precej rezervacij še v zadnjem hipu. V skladu z napovedmi je zasedenost hotelov v Dolenjskih Toplicah med letošnjimi prazniki večja kot v lanskem primerjalnem obdobju, približno tretjina gostov Term Krka pa prihaja iz tujine. Med njimi je največ Italijanov, sledijo Avstrijci in Nemci, vedno več je tudi ruskih gostov.

V Termah 3000, Zdravilišču Radenci, Termah Banovci, Termah Lendava in Termah Ptuj so v prazničnem času hotelske kapacitete skoraj popolnoma zasedene, nekaj prostih sob je čez novoletne praznike pri Sava Hotels & Resorts na voljo le še na Ptuju, v Radencih in v Lendavi.

V času božičnih in novoletnih praznikov so z zasedenostjo v Termah Olimia zadovoljni, saj so dosegli oziroma celo presegli vse zastavljene cilje - v celoti sp namreč zapolnili zmogljivosti, tako v hotelih Sotelia in Breza kot tudi v apartmajih aparthotela Rosa in apartmajske vasi Lipa. Prevladujejo italijanski, slovenski, avstrijski, srbski in hrvaški gostje.

V Termah Zreče je zasedenost 96-odstotna, od tega 51 odstotkov predstavljajo domači gosti in 49 odstotkov tuji (pretežno Italijani, Nemci, Rusi, Madžari in Hrvati), na Rogli pa je zasedenost 97 odstotna, od tega 75 odstotkov predstavljajo domači gosti in 25 odstotkov tuji (pretežno Hrvati, Nemci in Madžari).

Na potovanje ali izlet 22,7 odstotka anketirancev Po izsledkih raziskave o potovalnih namerah Slovencev pa se bo v obdobju december 2010 - februar 2011 na potovanje ali izlet z vsaj eno nočitvijo odpravilo 22,7 odstotka anketirancev, od tega se jih bo 10,9 odstotka odpravilo na potovanje z do največ tremi nočitvami. 48 odstotkov anketirancev se na potovanje ali izlet z vsaj eno nočitvijo ne bo odpravila zaradi nezadostnih finančnih sredstev. Skoraj pol Slovencev bo tako silvestrovalo v domačem kraju.

Ne spreglejte