Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 10. 2016,
14.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

princ George

Četrtek, 6. 10. 2016, 14.58

6 let, 7 mesecev

Modni zakaj

Zakaj najbolj slavni princ na svetu kar naprej nosi kratke hlače? #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Princ George kraljeva družina | Foto Reuters

Foto: Reuters

Britanska kraljeva družinica je vedno do potankosti urejena, a vedno znova bode v oči dejstvo, da je triletni princ George, ne glede na letni čas, v javnosti vedno oblečen v kratke hlače in dokolenke.

Gre pri tem za praktični vidik, kraljevsko modno zapoved ali modno muho njegove mame?

Britanska kraljeva družina je pod drobnogledom, kjerkoli se pojavi. Prikupno navihani princ George in njegova mlajša sestrica Charlotte ter njuna starša princ William in njegova žena, vojvodinja Kate Middleton, so urejeni do zadnje podrobnosti. Večkrat barvno usklajeni, vedno pa modni, tudi v cenovno zelo ugodnih kosih.

Medtem ko mala Charlotte nosi oblekico in jopo, pa je njen starejši brat George skoraj vedno v kratkih hlačah. Zakaj?

 | Foto: Reuters Foto: Reuters

princ George | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Princ George kraljeva družina | Foto: Reuters Foto: Reuters

Po poročanju revije MailOnline je razlog za prinčevo kratkohlačništvo v tem, da njegova mama ne želi, da bi bil prestolonaslednik videti malomeščansko.

Kolumnist spletnega portala MailOnline in strokovnjak za slog oblačenja William Hanson razlaga, da so kratke hlače, ki jih nosijo dečki, prikriti pokazatelj razredne pripadnosti.

Dolge hlače, ki se jih v hladnem vremenu ne bi branil nihče, so menda znak malomeščanstva, ki bi se mu rada izognila vsaka kronana glava.

Dečki naj bi kratke hlače, vsaj v javnosti, nosili do osmega leta starosti.

Mali George v kratkih hlačah vpadljive rdeče barve na krstu svoje sestre. | Foto: Reuters Mali George v kratkih hlačah vpadljive rdeče barve na krstu svoje sestre. Foto: Reuters

Vojvodinja Kate Middleton mora tako poleg usklajevanja svoje oprave, ki praviloma sproži pravo evforijo in razprodajo modnih kosov, ki jih nosi, krmariti med kraljevo tradicijo in modrokrvno dediščino ter bolj proletarskimi običaji, kot je nošenje dolgih hlač, ki se nam drugim zdijo nekaj povsem vsakdanjega.

Zanimivo je, da arhivske fotografije kažejo, da je tudi pokojna princesa Diana svoja sinova Williama in Harryja oblačila v kratke hlače.

Kratkohlačnik tudi na prvem obisku v Kanadi. | Foto: Reuters Kratkohlačnik tudi na prvem obisku v Kanadi. Foto: Reuters

Nad oblačili kraljevskih naslednikov se pogosto čudijo tudi na spletu. Tako se je eden od komentatorjev pod člankom o kraljevi družinici spraševal, zakaj sta George in Charlotte vedno tako staromodno oblečena in ali sta trenirka in džins v njihovem primeru dovoljena samo za štirimi stenami, pogosta pa so tudi vprašanja, zakaj sta otroka oblečena tako, kot bi se ravno izstrelila iz leta 1950 ali skočila iz romana o 19. stoletju.

Princ George kraljeva družina | Foto: Reuters Foto: Reuters

 

Princ George kraljeva družina | Foto: Reuters Foto: Reuters

V kratkih hlačah tudi v porodnišnici, kjer je prvič srečal svojo sestro Charlotte. | Foto: Reuters V kratkih hlačah tudi v porodnišnici, kjer je prvič srečal svojo sestro Charlotte. Foto: Reuters

V kratkih hlačah je poziral tudi za prvo uradno skupno fotografijo s sestrico ... | Foto: Reuters V kratkih hlačah je poziral tudi za prvo uradno skupno fotografijo s sestrico ... Foto: Reuters

 

Ne spreglejte