SiolNET. Slavni
1,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za Golo zabavo je bil plačan trikrat več od nje

1,35

termometer

Ashton Kutcher, Natalie Portman
Foto: Getty Images

Natalie Portman je zadnja izmed igralk, ki so spregovorile o tem, kako velika je v Hollywoodu neenakost pri plačilih, ki jih prejemajo igralci in njihove kolegice.

Igralka, ki pričakuje svojega drugega otroka, je razkrila, da je bil Ashton Kutcher, njen soigralec v romantični komediji Gola zabava (No Strings Attached) iz leta 2011, plačan veliko več kot ona.

"Ashton Kutcher je bil za Golo zabavo plačan trikrat več kot jaz," je z oskarjem nagarejena igralka razkrila v intervjuju za revijo Marie Claire UK. "To sem vedela in nisem nič rekla, ker v Hollywoodu obstaja nekakšna kvota. Njegova je bila trikrat višja od moje, zato so rekli, da bi moral dobiti trikrat več kot jaz. Nisem bila tako razjarjena, kot bi morala biti. Veliko nam plačajo, zato se je težko pritoževati, a razlika je nora," meni 35-letna igralka.

Dobijo le 30 odstotkov plače moških

Portmanova je v intervjuju omenila, da večina žensk za svoje delo prejema manjše plačilo od svojih moških kolegov in da je razlika v plačah med spoloma v Hollywoodu še posebej šokantna: "V primerjavi z moškimi v večini poklicev ženske dobijo 80 odstotkov moške plače. V Hollywoodu dobimo le 30 odstotkov plače, ki jo dobijo moški."

"Mislim, da moški ali ženske nismo bolj sposobni, a imamo jasno težavo s tem, da ženske nimamo dovolj priložnosti. Biti moramo del rešitve, ne pa da podaljšujemo težave," je še povedala Natalie.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin