Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
17. 2. 2017,
11.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Nicolas Cage Michael Jackson Michael Lockwood Lisa Marie Presley Elvis Presley Policija sodišče ločitev preživnina

Petek, 17. 2. 2017, 11.19

6 let, 6 mesecev

Vnukinji kralja v skrbništvu socialne službe

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Lisa Marie Presley | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Osemletni hčerki Lise Marie Presley, hčerke kralja rok'n'rolla Elvisa Presleyja, sta v skrbništvu socialne službe, razkrivajo dokumenti s sodišča.

Dvojčici Finley in Harper Lockwood so vzeli njunima staršema, potem ko je njuna mama - Elvisova edinka Lisa Marie - našla več skrb vzbujajočih fotografij in videoposnetkov otrok na računalniku njunega očeta, Michaela Lockwooda, po poročanju Daily Maila razkrivajo ločitveni dokumenti s sodišča. Lockwood je četrti mož 49-letne Lise Marie. Poročila sta se leta 2006 na Japonskem, razšla pa junija lani.

Deklici najmanj do marca, ko bo o njuni usodi odločilo sodišče. ostajata v skrbništvu socialne službe v Kaliforniji.

Lisa Marie trdi, da je fotografije in videoposnetke otrok našla na Lockwoodovem računalniku. "Bila sem šokirana in zgrožena, slabo mi je bilo," je, kot piše v ločitvenih dokumentih, dejala ter dodala, da je policija z Beverly Hillsa našla 80 Lockwoodovih naprav med racijo na njenem domu. Policija po njenih besedah še ni analizirala vseh.

Prisiljen v podpis pogodbe?

​Po njuni poroki leta 2006, na kateri je bil priča prvi može neveste Danny Keough, sta Lisa Marie in Michael naslednje leto podpisala poporočno pogodbo.

V ločitvenem postopku Lockwood zahteva, da se poporočna pogodba, v kateri piše, da v primeru ločitve zakonca nimata pravice do premoženja drug drugega, ne upošteva, češ da je bil prisiljen v njen podpis. Hkrati zahteva 40 tisoč dolarjev preživnine na mesec in sto tisoč dolarjev za svoje pravne stroške. Lockwood trdi, da je v času podpisa pogodbe Presleyjeva trdila, da je njeno premoženje vredno 60 milijonov dolarjev, v resnici pa da je bilo veliko večje.

Zapletla sta se v umazano ločitveno vojno. | Foto: Getty Images Zapletla sta se v umazano ločitveno vojno. Foto: Getty Images

V dokumentih Lisa Marie, ki je bila poročena tudi z Niclasom Cageom in Michaelom Jacksonom, navaja, da vsak mesec prejme po sto tisoč dolarjev iz sklada, ki ga je zanjo pred svojo smrtjo leta 1977 ustanovil njen oče. Poleg tega vsak mesec prejme 4.361 dolarjev za svoje delo, ki ga opravlja na Gracelandu, slovitem posestvu njenega očeta v Memphisu, ki je velik magnet za turiste. Svojemu možu je pripravljena plačati največ pet tisoč dolarjev na mesec, češ da je praktično obubožana in si ne more privoščiti plačilo niti za svojega ločitvenega odvetnika.

Lisa Marie pravi, da ima službo v Gracelandu zgolj zato, da lahko plača zdravstveno zavarovanje zase, za dvojčici in Lockwooda. "Pred približno enim letom sem ugotovila, da je zapravil več kot milijon dolarjev mojega denarja brez mojega dovoljenja. Ko sem ga soočila s tem, je priznal. Takrat sem mu omogočila dostop do mojih kreditnih kartic. Kmalu zatem sem ugotovila, da je moj nekdanji poslovni menedžer zlorabil moje sklade," Lisa Marie navaja razloge, zakaj nima denarja, da bi Lockwoodu plačala toliko, kolikor zahteva.

Ne spreglejte