Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2017,
12.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

kbm Tuje življenje Erkan Petekkaya Planet TV

Torek, 4. 7. 2017, 12.53

6 let, 6 mesecev

Turški George Clooney na poti v Hollywood

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Erkan Petekkaya

Turški zvezdnik Erkan Petekkaya, ki nastopa v nadaljevanki Tuje življenje, v domovini velja za turškega Georgea Clooneyja, nedavno pa so se mu na široko odprla tudi vrata Hollywooda.

Zgodba Tujega življenja, ene najuspešnejših turških televizijskih produkcij, se vrti okoli dveh družin iz popolnoma različnih okolij, katerih življenje zaznamuje napaka v porodnišnici. V eni od glavnih vlog igra tudi znani igralec Erkan Petekkaya, ki so ga v domovini označili za turškega Georgea Clooneyja.

Erkanu, ki je kariero začel v gledališču, je nedavno uspel veliki met, saj je podpisal pogodbo z agencijo za talente, ki skrbi tudi za kariero Toma Cruisa, Brada Pitta in Roberta De Nira, poteza pa bi mu lahko odprla pot v Hollywood. Mediji so poročali, da je pogodba, ki jo je podpisal, vredna kar 2,5 milijona evrov.

Erkan Petekayya | Foto:

"Umetnik mora biti tudi upornik"

Šarmantni Erkan, ki ima mnogo oboževalcev, je že v srednji šoli vedel, da hoče postati igralec, zato se je odločil za študij igre in nato deset let delal v gledališču. Starši so ga pri njegovi poti podpirali, čeprav pravi, da je bil v mlajših letih precejšnji upornik. Nekaj uporništva ohranja tudi danes. "Menim, da mora biti umetnik tudi upornik," je povedal v intervjuju za hrvaški Dnevnik.

Eden najbolje plačanih turških igralcev

Danes je 46-letnik eden najbolje plačanih turških igralcev, občinstvo pa ga ima bržkone rado tudi zato, ker se ne pojavlja v rumenih časnikih in se nikoli ne znajde sredi kakšnega škandala. Prav tako ostaja skromen in meni, da je vedno prostor za izboljšave, zato se redno udeležuje dramskih delavnic. Priznava, da je sam sebi največji kritik, njegova druga strast poleg igre pa je glasba. "Po duši sem rocker. Igranje kitare mi nikoli ni šlo od rok, na bobnih pa sem odličen," pravi. Da zna peti, je pokazal tudi s pesmijo za album, katerega dobiček je bil namenjen v dobrodelne namene.

Žena ga je rešila pred alkoholno omamo

A ob napornem igralskem urniku in skrbi za družino je za bobnanje ostalo malo časa. Prav ženi Didem, geologinji, pripisuje zasluge, da ga je rešila pred napačnim spopadanjem s stresom, ki ga je pahnilo v alkoholno omamo. "Uteho sem našel v alkoholu, Didem pa je verjela, da se lahko spremenim in sem boljši moški."

Ob ženini pomoči se je streznil in zdaj tega temačnega obdobja v življenju ne bi nikoli več ponovil. Verjame, da je kljub uspehu na prvem mestu zdravje. "Stanje bančnega računa vam lahko prinese samo trenutno zadovoljstvo. Zdravje je na prvem mestu, denar pa nujno zlo. To sem spoznal, ko sem preživel dve nujni operaciji. Bili sta rutinski in moje življenje ni bilo ogroženo, a vseeno sem se vprašal o svojih prioritetah v življenju."

Erkan Petekayya | Foto:

Zdaj se z ženo Didem in 13-letnim sinom, ki ga podpirata na njegovi poti, podaja na novo pustolovščino na drugo stran sveta. Potem ko je svoj igralski talent pokazal v gledališču in številnih turških serijah, Erkan zdaj upa na priložnost, da osvoji tudi šefe v Hollywoodu. Za začetek ga v Los Angelesu čaka snemanje serije, nato pa se bo prizorišče dogajanja preselilo v Turčijo.

Turškega Georgea Clooneyja lahko spremljate v nadaljevanki Tuje življenje, ki je na sporedu od ponedeljka do petka ob 21.10 na Planet TV.

Ne spreglejte