Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
25. 6. 2017,
8.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

Natisni članek

Oona O'Neill Charlie Chaplin Kiera Chaplin

Nedelja, 25. 6. 2017, 8.30

6 let, 6 mesecev

To je lepa vnukinja serijskega zapeljevalca najstnic

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65
Kiera Chaplin. | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Njen dedek je najbolj znan komik vseh časov. V poklicnem življenju je veljal za kralja nemih burlesk, v zasebnem pa za serijskega zapeljevalca najstnic.

To je Kiera Chaplin, vnukinja legendarnega Charlieja Chaplina, ki je postal brezčasna ikona s svojim filmskim likom revnega, a vedno iznajdljivega potepuha.



Rodila se je na Irskem, odraščala v Švici

Lepotica Kiera, ki se te dni približuje svojemu 35. rojstnemu dnevu, se je rodila v Belfastu na Severnem Irskem, a je odraščala v Švici, na družinskem posestvu v Corsier-sur-Veveyu.

Svojega slavnega dedka ni nikoli spoznala, saj je umrl na božič leta 1977, slabih pet let pred njenim rojstvom. Se pa Kiera iz svojih zgodnjih otroških let spominja svoje babice Oone.

 

Last night @themuseumofmodernart for @cinemasociety screening of #equity I found this guy 💕

A post shared by Kiera Chaplin (@kierachaplin) on

Uspešna kariera fotomodela

Ko sta se njen oče Eugene Chaplin in njena mama Bernadette sredi 90. let prejšnjega stoletja ločila, se je Kiera pri šestnajstih letih odpravila v Pariz, kjer je služila denar kot fotomodel.

Kariera uspešnega fotomodela jo je pozneje odpeljala tudi v New York. Čez lužo, v Hollywoodu, je tudi soustanovila filmsko producentsko družbo Limelight Productions.

Malo manj uspešna igralska kariera

Poizkuša se tudi kot igralka, a to se le manj opazne stranske vloge. Daleč od bleščeče filmske kariere svojega dedka in tudi daleč od filmske kariere svoje tete Geraldine Chaplin. Precej bolj uspešno igralsko kariero kot Kiera ima tudi njena sestrična Oona Chaplin.

Charlie Chaplin, njegova četrta žena Oona in šest od njunih osem otrok. Kierin oče Eugene je fantek, ki stoji. | Foto: Getty Images Charlie Chaplin, njegova četrta žena Oona in šest od njunih osem otrok. Kierin oče Eugene je fantek, ki stoji. Foto: Getty Images
Revni mladenič iz Londona, ki obogati v Hollywoodu

Kierin dedek Charlie Chaplin se je leta 1912 kot 23-letni mladenič iz rodne Velike Britanije preselil v ZDA, v nastajajočo tovarno sanj v Hollywoodu. Uspela mu je sanjska filmska kariera. Do poznih 20. let prejšnjega stoletja je imel pod palcem že bogastvo, ki preračunano v današnje evre znaša okoli sedemdesetih milijonov. 

Veliki zapeljevalec

Charlie Chaplin je imela tudi sloves velikega zapeljevalca mladih deklet. Štirikrat je bil tudi poročen in razen enkrat je vedno stopil pred oltar z najstnico. Leta 1943, ko je bil star 54 let, se je poročil s takrat 18 let staro Oono O'Neill, hčerko slovitega ameriškega dramatika Eugena O'Neilla. Tokrat je Charlie našel ljubezen svojega življenja, saj sta ostala skupaj do njegove smrti. V zakonu se jima je rodilo osem otrok. Chaplin je imel iz prejšnjih zakonov še tri otroke. 

Zaradi obtožb, da je komunist, se preseli v Švico

Leta 1952 sta se Charlie in Oona preselila v Švico, v omenjeno posestvo Corsier-sur-Vevey, ki leži ob Ženevskem jezeru. Razlog za preselitev so bile Chaplinove težave z ameriškimi oblastmi, točneje s skoraj vsemogočnim šefom FBI J. Edgarjem Hooverjem, ki je igralca obtoževal, da je komunist.
Ne spreglejte