Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Nedelja,
4. 12. 2016,
15.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Mariah Carey

Nedelja, 4. 12. 2016, 15.46

6 let, 6 mesecev

Tako razkošno živi Mariah Carey

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
mariah carey | Foto Reuters

Foto: Reuters

Mariah Carey je odraščala skromno, danes pa je ena največjih svetovnih div, ki ne skopari z denarjem in si privošči le najboljše stvari v življenju.

Kako velika diva je Mariah, dokazuje tudi podatek, da so ji, ko si je med snemanjem videospota leta 2013 poškodovala roko, naredili več posebnih opornic - iz usnja, umetnega krzna, črnih čipk, opornico, posuto z diamanti ... Njen vsakdan na vsakem koraku spremlja razkošje, ki pa ni poceni.

Začetki Mariah so skromni. V mladih leti je opravljala več služb, medtem ko se je skušala uveljaviti kot pevka. Prelomnica je bilo srečanje s producentom Tommyjem Mottolo, ki je z njo podpisal pogodbo. Leta 1993 sta se poročila, ločila pa štiri leta kasneje.

Premoženje 46-letne Mariah je ocenjeno na 520 milijonov dolarjev (487 milijonov evrov), v zadnjem letu je zaslužila približno 27 milijonov dolarjev (25 milijonov evrov). Po javnem psihičnem zlomu je Virgin Mariah plačal polovico tega zneska, da so predčasno prekinili pogodbo.

V bogati karieri je prodala več kot 200 milijonov različnih nosilcev zvoka, kar 18 njenih pesmi se je povzpelo na prvo mesto na Billboardovi glasbeni lestvici (več so jih imeli le The Beatles). Leta 2000 je z Virginom podpisala sto milijonov dolarjev (94 milijonov evrov) vredno pogodbo, najvišjo v glasbeni industriji do tedaj.

Pogledali smo, s kakšnim razkošjem je obdana ena najuspešnejših ameriških pevk.

7,5 milijona dolarjev (sedem milijonov evrov) - toliko naj bi za 35-karatni zaročni prstan Wilfreda Rosada, ki ga je Mariah nataknil na roko, odštel James Packer. Ko sta razdrla zaroko, je Mariah prstan obdržala.

Devet milijonov dolarjev (8,4 milijona evrov) - toliko je Mariah odštela leta 1999 za svoje stanovanje v New Yorku. Penthouse v treh nadstropjih ob Centralnem parku je Mariah leta 2002 (delno) razkazala za oddajo Cribs na televiziji MTV.

15 tisoč rož in deset tisoč kristalov - toliko jih je bilo na sprejemu, ki ga je Mariah pripravila z možem Nickom Cannonom ob peti obletnici njune poroke za okoli 250 gostov. Na slavju v Disneyjevem zabaviščnem parku v Anaheimu v Kaliforniji ni manjkal ognjemet, začelo pa se je, ko se je Mariah na prizorišče pripeljala z dvojčkoma Maroccanom in Monroe, in to v kočiji.

Šest tisoč dolarjev (5.600 evrov) - tolikšna je povprečna cena enosmernega poleta na zasebnem letalu iz Las Vegasa v Los Angeles. Mariah nastopa v Las Vegasu, a tam ne živi ves čas, zato potrebuje možnost, da potuje še bolje kot v prvem razredu, torej z zasebnim letalom.

 

#vegas i enjoyed ya ✈️😘

A photo posted by Mariah Carey (@mariahcarey) on

118 tisoč dolarjev (110 tisoč evrov) - cena za enosmerno pot v Cannes na tamkajšnji filmski festival leta 2014. Mariah je najela celoten prvi razred.

250 tisoč dolarjev (234 tisoč evrov) - toliko sta z zaročencem Jamesom odštela na mesec za najem novega doma v Calabasasu v Kaliforniji. Za četrt milijona sta dobila 5.500 kvadratnih metrov, na katerih niso manjkali savna, telovadnica, domači kino, dvigalo, soba za poizkušanje vin in osem spalnic.

35 tisoč dolarjev (33 tisoč evrov) - cena za apartma v vili Nobu v Las Vegasu, v katerem je tudi posnela videospot za svojo pesem Infinity.

400 tisoč dolarjev (375 tisoč evrov) - toliko je Nick Cannon odštel za božično darilo za svojo ženo leta 2011. Mariah je kupil rolls-roycea phantom.

10 tisoč dolarjev (9.370 evrov) - cena na noč za najem 30 milijonov dolarjev (28 milijonov evrov) vredne vile v Malibuju, ki jo je Mariah leta 2015 najemala prek Airbnbja.

1.500 dolarjev (1.400 evrov) - cena večerje za osem oseb v restavraciji Craig's v Zahodnem Hollywoodu, kamor Mariah rada zahaja.

1.400 dolarjev (1.310 evrov) - toliko stane ena noč najema na Aspen Airbnb. Mariah rada počitnikuje v Aspnu, kjer najema domove, podobne temu.

 

#traditions #aspen #wintermoments Sending love to all my #lambs ❄️

A photo posted by Mariah Carey (@mariahcarey) on

20 - toliko vlažilcev zraka ima okoli svoje postelje, ker vlaga pomaga ohranjati njen glas, ki ji je prinesel milijone.

Milijon dolarjev (937 tisoč evrov) - toliko je po poročanju revije Star Mariah zapravila za svoja dvojčka, še preden sta se sploh rodila. Med drugim je v njuno otroško sobo dala namestiti 250 tisoč dolarjev (234 tisoč evrov) drag stereosistem.

Tisoč - približno toliko parov čevljev ima Mariah.

 

Always my favorite room in the house... #shoes #shoes #moreshoes 👠

A photo posted by Mariah Carey (@mariahcarey) on

340 tisoč dolarjev (318 tisoč evrov) - strošek za najem megajahte na Capriju za en teden. Letos poleti je Mariah na krovu ladje obiskala najlepše kralje ob italijanski obali.

Dva tisoč dolarjev (1.870 evrov) - toliko je januarja letos porabila, da so njena kužka Cha Cha in Jill E. Beans v prvem razredu z letalom pripeljali iz Aspena v Los Angeles.

 

💁🏼💁🏼💁🏼

A photo posted by Mariah Carey (@mariahcarey) on

19 tisoč dolarjev (17.800 evrov) - cena za najboljšo mogočo ekipo vizažistov in stilistov. Tabloid TMZ ocenjuje, da za svojega frizerja plača 9.600 dolarjev (devet tisoč evrov), več kot sedem tisoč dolarjev (6.600 evrov) za mejkap in 2.400 dolarjev (2.250 evrov) svojemu manikerju. Vse to za samo en nastop.

Mariah bo imela na televizijski postaji E! svojo oddajo, katere premiera bo jutri. Kdaj si lahko ogledate oddajo, lahko preverite tukaj.
 

#MariahsWorld 🌎 is coming to E! December 4th! #Repost @eentertainment

A video posted by Mariah Carey (@mariahcarey) on

Ne spreglejte