Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
25. 11. 2016,
6.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

1

Natisni članek

Melania Trump Donald Trump Barron Trump Bela hiša šola New York starši

Petek, 25. 11. 2016, 6.57

6 let, 6 mesecev

Starši Barronovih sošolcev godrnjajo zaradi Melanie

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

1

Barron Trump, Melania Trump, Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Barron Trump je morda zadovoljen, da bo tekoče šolsko leto lahko končal v šoli v New Yorku in se mu ne bo treba takoj po očetovi prisegi za predsednika ZDA seliti v Washington, a starši drugih učencev drage zasebne šole so vedno bolj nezadovoljni.

Starši šole Columbia na Upper West Side v New Yorku, kjer letna šolnina stane 45 tisoč dolarjev, so zaskrbljeni zaradi povečane varnosti v šoli, potem ko sta se Melania in Donald Trump odločila, da se zaradi Barrona prihodnja prva dama ne bo takoj selila v Belo hišo in bo s sinom ostala v New Yorku, da desetletnika ne bi sredi šolskega leta vzela iz njegovega okolja in še bolj na glavo obrnila njegovo življenje, kot ga že je to, da je novi prvi sin.

Melania je lani v pogovoru za revijo Us Weekly razkrila, da je Barrona pomirila, češ da naj ne skrbi glede tega, da bi moral menjati šolo in oditi iz New Yorka, kjer ima svoje prijatelje: "Pri tej starosti jim je težko pojasniti. Pravim mu, naj živi dan za dnem, uživa življenje. A pri tej starosti bi vsakega otroka skrbelo, še posebej, če ima rad svojo šolo, svoje prijatelje, tega nočejo izgubiti. Vse je nova priložnost in prinaša nove prijatelje v novi šoli. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo."

Tudi Trump je lani razkril, da Barrona skrbi morebitna selitev iz New Yorka v Belo hišo. Tedaj je sinu pojasnil, da bi v primeru zmage v Beli hiši lahko naredil veliko dobrega za otroke in sina nekoliko pomiril. | Foto: Reuters Tudi Trump je lani razkril, da Barrona skrbi morebitna selitev iz New Yorka v Belo hišo. Tedaj je sinu pojasnil, da bi v primeru zmage v Beli hiši lahko naredil veliko dobrega za otroke in sina nekoliko pomiril. Foto: Reuters

Revija Vanity Fair poroča, da so bili nekateri starši zelo nezadovoljni, ker so morali med predsedniško kampanjo, ko je Melania prišla v šolo na roditeljski sestanek, hoditi po stopnicah, saj je tajna služba onemogočila dostop do dvigala. Po presenetljivi Trumpovi zmagi 8. novembra pa se je med starši pojavil strah glede varnosti in morebitnih ugrabitev. Drugi so nezadovoljni zaradi prisotnosti tajnih agentov, povečanega prometa okoli šole ali pa se preprosto ne strinjajo s Trumpovo politiko, dodaja revija, ki se sklicuje na člana odbora šole.

Nekateri starši se pritožujejo nad Trumpovo odločitvijo, da po izvolitvi in pred inavguracijo 20. januarja ostane na Manhattnu v svojem razkošnem stanovanju v Trumpovi stolpnici, kjer si te dni kljuko podajajo številni politiki, ki so v igri za mesta v Trumpovi administraciji, pa tudi tuji državniki. Starši menijo, da je takšna odločitev tipična za Trumpa, češ da "ne upošteva drugih ljudi in kaže na njegovo pomanjkanje spoštovanja do protokola."

Ne spreglejte