Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
6. 2. 2017,
11.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

Natisni članek

David Beckham

Ponedeljek, 6. 2. 2017, 11.16

6 let, 6 mesecev

Škandal Davida Beckhama dobiva vse večje razsežnosti

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83
Naprodaj ford Davida Beckhama | Foto Ciril Komotar

Foto: Ciril Komotar

David Beckham se nikakor ne more otresti škandala, ki je izbruhnil, potem ko so hekerji vdrli v njegovo elektronsko pošto in razkrili številne informacije.

Beckham je po poročanju tabloida The Sun zahteval, da policija razišče, kdo mu je vdrl v elektronsko pošto. Nekdanji nogometaš se boji, da bodo hekerji razkrili še kakšne bolj zasebne informacije.

Razkrili so namreč del elektronske pošte, ki si jo je 41-letni Beckham izmenjal s svojima prijateljema in poslovnima sodelavcema Simonom Oliveirom in Davidom Gardnerjem, pri čemer so se norčevali iz številnih znanih osebnosti. Ena takšnih je britanska pevka Katherine Jenkins. David je bil besen, ker je dobila red britanskega imperija. V elektronski pošti jo je označil za pevko, ki nastopa samo pred igralci ragbija in vojaki, ter zapisal, da uporablja kokain.

Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance od izbruha škandala še ni nagovoril javnosti, njegovi prijatelji pa ga branijo, da pošta razkriva zgolj njegov vroč temperament, v primeru Jenkinsove pa njegovo razočaranje. "Zelo si je želel naziv viteza in bil zelo razočaran, ko ga ni dobil. Odzval se je čustveno, kot bi se tudi marsikdo drug. Zelo je čustven in veliko je naredil za Anglijo, zato je bil razočaran, ko je ostal brez naziva. Ni se mogel pomiriti s tem, da je naziv dobila neka pevka," nogometaševega prijatelja citirajo mediji na Otoku.

David je bil prepričan, da bi moral za svoj prispevek v Angliji - med drugim je aktivno lobiral, da bi bile olimpijske igre leta 2012 v Londonu - dobiti naziv viteza. | Foto: Reuters David je bil prepričan, da bi moral za svoj prispevek v Angliji - med drugim je aktivno lobiral, da bi bile olimpijske igre leta 2012 v Londonu - dobiti naziv viteza. Foto: Reuters

Užaljena Jenkinsonova je v odzivu na Beckhamova sporočila dejala, da je dobila naziv zaradi svojega obsežnega in dolgoletnega dela z dobrodelnimi ustanovami, glede jemanja kokaina pa je njen tiskovni predstavnik izpostavil, da je v preteklosti pogumno priznala jemanje droge med študijem.

Daily Mail poroča, da je imenovanje Davida za viteza leta 2014 blokiral urad za davke, potem ko se je izkazalo, da je slavni nogometaš uporablja sumljive davčne oaze. Na davčne nepravilnosti so opozorili Beckhama in njegovo moštvo, da bi zadevo uredili, Beckham pa je odbor, ki je odločal o tem, kdo dobi viteštvo, v razkritih sporočilih označil za "skupino pi...", ki ga ne cenijo.

Ne spreglejte