Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
21. 6. 2017,
17.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

princ Harry princ William princesa Diana Kate Middleton princesa Charlotte princ George

Sreda, 21. 6. 2017, 17.09

6 let, 6 mesecev

Princ priznal, da je imel napade panike

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
princ, william, harry | Foto Reuters

Foto: Reuters

Britanski princ Harry je spregovoril o svoji žalosti po smrti princese Diane in priznal, da je tragedijo le stežka prebolel.

V intervjuju za Forces TV je razkril, da je imel po Dianini smrti 31. avgusta 1997 v avtomobilski nesreči v Parizu napade panike: "Vsakič, ko sem bil v katerikoli sobi z veliko ljudmi, kar je precej pogosto, sem se močno potil. Srce mi je močno bilo – bum, bum, bum, bum –,  dobesedno kot pralni stroj. Mislil sem si: 'O Bog, spravite me od tu. O, počakaj, ne morem stran, to moram preprosto skriti.'"

Dvaintridesetletni princ je že pred tem razkril, da je poiskal profesionalno pomoč zaradi svoje žalosti, s katero se prej ni nikoli spopadel. Obisk pri strokovnjakih je sprožil njegov postanek z vojsko v Afganistanu: "Če pri 12 letih izgubiš svojo mamo, se moraš s tem spopasti. 15, 17 let kasneje se še vedno nisem spopadel s tem. V Afganistanu sem doživel trenutek, ko sem si rekel: 'Dobro, zdaj pa se spopadi s tem.'"

Harry je v Afganistanu doživel trenutek, ko je ugotovil, da se bo moral spopasti z mamino smrtjo. | Foto: Reuters Harry je v Afganistanu doživel trenutek, ko je ugotovil, da se bo moral spopasti z mamino smrtjo. Foto: Reuters

William pogreša Dianine nasvete

S približevanjem 20. obletnice tragedije v Parizu se Dianina sinova vse bolj odpirata javnosti in razkrivata svoje občutke po smrti mame.

Princ William je tako za julijsko izdajo revije GQ razkril, da pogreša mamine nasvete ter da ga žalosti, da ni spoznala njegove žena Kate Middleton ter njunih otrok, princa Georgea in princese Charlotte.

"Zdaj sem bolj pomirjen s tem kot nekoč, o njej lahko odgovorim bolj odprto, bolj odkrito, ko se je spominjam in javno govorim o njej. Za to sem potreboval skoraj 20 let. Še vedno težko govorim o tem, ker je bilo tako surovo," je povedal o tem, kako se je spopadel z njeno smrtjo.

Ne spreglejte