Princ je potožil: Kraljica me ne spoštuje

Danski princ Henrik, ki je prejšnji teden izjavil, da ne želi biti pokopan skupaj s svojo ženo kraljico Margrethe, je tokrat ponovno potožil zaradi svoje žene.

Foto: Reuters

Princ je za dansko tračarsko revijo Se og Hor razkril, da ga žena ne spoštuje. "Žena mi ne izkazuje spoštovanja, ki ga mora običajna žena izkazovati možu," je dejal. "Moja žena se je odločila, da želi biti kraljica, in s tem sem zadovoljen. A kot človek mora vedeti, da če sta moški in ženska poročena, potem sta enaka."

Njegove zadnje besede, nadaljnji dokaz, da v zakonu danske monarhinje ni vse v najlepšem redu, prihajajo teden dni za tem, ko je izjavil, da ne želi biti pokopan ob njej v katedrali Roskilde nealand, kjer so tradicionalno pokopani danski modrokrvneži.

Vir nezadovoljstva 83-letnega princa, ki je s 77-letno kraljico Margrethe poročen od leta 1967, je razočaranje nad statusom, ki ga ima, saj ni nikoli postal kralj. Lani je za francoski časopis Le Figaro celo izjavil, da se počuti kot žrtev spolne diskriminacije: "Jezen sem, ker sem predmet diskriminacije. Danska, ki sicer velja za gorečo branilko enakopravnosti spolov, je, kot kaže, pripravljena o možu misliti kot o manj vrednem od svoje žene."

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Najbolj brano Slavni

Vroči članki

Najbolj brano siol.net

Vroči članki

TV spored