Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sobota,
14. 1. 2017,
10.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Real Madrid Manchester United moda Victoria Beckham Alex Ferguson David Beckham

Sobota, 14. 1. 2017, 10.35

6 let, 6 mesecev

Prepoznate nogometaša? Danes je modna ikona.

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Je eden najbolj znanih (nekdanjih) nogometašev in zadnji dve desetletji ena največjih modnih ikon, v mladosti pa so bile njegove modne izbire bolj vprašljive.

 

David Beckham Fashion Show. #manchesterunited #mufc #davidbeckham #alexferguson #football #soccer #jersey #tinyfootball

A photo posted by Tiny Football (@tinyfootball) on

Pred davnimi časi je obetavni mladi nogometaš podpisal pogodbo z znanim klubom, katerega trener je postal njegov "nogometni oče". Mladenič je ob enem izmed srečanj s trenerjem veselo poziral, danes, ko velja za modno ikono, pa se ob pogledu na zgornjo fotografijo verjetno le drži za glavo.

Govorimo seveda o Davidu Beckhamu, ki je na svoj 14. rojstni dan podpisal pogodbo z mladinsko ekipo Mancher Uniteda. Za sloviti klub z Old Trafforda je profesionalno zaigral leta 1992 pri 17 letih. Za njegovo nogometno vzgojo je skrbel sloviti trener Alex Ferguson. S klubom in Fegiejem je Beckham v sezoni 1998/1999 osvojil trojček naslovov - ligaški naslov, pokalni naslov in ligo prvakov.

Z ženo Victorio veljata za enega modno najbolj ozaveščenih parov. | Foto: Reuters Z ženo Victorio veljata za enega modno najbolj ozaveščenih parov. Foto: Reuters

Leta 1999 se je poročil s svojo "spajsico" Victorio. Ravno popzvezdnica je bila razlog za počasen razpad odnosa med Beckhamom in Fergusonom. Ta je najnižjo točko dosegel, ko je Škot zvezdniku februarja 2003 po porazu proti Arsenalu proti glavi brcnil nogometni čevelj. Beckhama je zadel nad očesom, zaradi česar je potreboval šive.

Sledila je njegova selitev v Real Madrid, od tam pa k LA Galaxy. Od tam so ga posodili v Milan, pred koncem nogometne kariere pa je Beckham igral v še eni modni prestolnici - Parizu.

David je vmes postal modna ikona, povezana s številnimi svetovnimi znamkami. Preden je postal maneken v reklamah za nekatere največje modne hiše, je bil majhen deček, ki ga je bolj kot moda zanimala nogometna žoga.

Ne spreglejte