Nov viralni video s Trumpom v glavni vlogi: Prva dama Poljske preskočila predsednika ZDA #video

Pred očmi javnosti, številnih fotografov in snemalcev se je včeraj v Varšavi, na srečanju ameriškega in poljskega predsednika Donalda Trumpa in Andrzeja Dude, zgodil spodrsljaj pri rokovanju. Kdo je naredil napako?

Ameriški predsedniški par je včeraj obiskal Varšavo na Poljskem, pri tem pa nehote poskrbel za novo viralno uspešnico.

Ameriški predsedniški par je včeraj obiskal Varšavo na Poljskem, pri tem pa nehote poskrbel za novo viralno uspešnico. Foto: Reuters

Na nedavnem obisku ameriškega predsedniškega para v Varšavi, kjer se je Donald Trump udeležil srečanja Pobude treh morij, se je med rokovanjem, namenjenim tudi uradnemu fotografiranju, zgodil neljubi spodrsljaj.


Preberite še:
-> Kako uspešno sta Pahor in Grabar-Kitarovićeva iskala arbitražne zaveznike? #foto


Ameriški predsednik Donald Trump je ob srečanju na stopnišču pred predsedniško palačo prvi segel v roko gostitelju, predsedniku Poljske Andzreju Dudi. Prva dama Poljske Agata Kornhauser-Duda je pohitela in se rokovala z ženo ameriškega predsednika Melanio Trump, pri tem pa hote ali nehote spregledala predsednika Trumpa.

Poljski predsednik pozval k boju proti lažnim novicam

Video neljubega dogodka je hitro zaokrožil po spletu. Kot se je izkazalo in na kar je pozneje na Twitterju opozoril tudi poljski predsednik Duda, je poudarek, da je Trump ostal brez stiska dlani gospe Duda, zgolj del zgodbe oziroma t. i. fake news, kot ga je označil Poljak.

Kot kaže video, ki so ga retvitali tudi v uradu poljskega predsednika, se je prva dama Poljske rokovala tudi s Trumpom.

Poljski predsednik Andzrej Duda je na Twitterju opozoril, da je njegova žena pozdravila tudi predsednika Trumpa:

 

 

Kakšen vrstni red narekuje protokol?

Kdo je torej storil napako? Kdo bi moral seči v roke komu? Kdo bi moral prevzeti pobudo pri rokovanju? Kakšen je protokol? Pravila smo preverili pri Bojani Košnik, strokovnjakinji za bonton in protokol.

Trumpova je za obisk Poljske izbrala obleko španskega modnega oblikovalca Delponze in čevlje oblikovalca Manole Blahnika. Trumpova je za obisk Poljske izbrala obleko španskega modnega oblikovalca Delponze in čevlje oblikovalca Manole Blahnika. Foto: Reuters

"Po protokolu mora biti gostitelj tisti, ki seže v roke gostu, ne obratno. Gostu mora predstaviti tudi svojo ženo, ki se mora najprej rokovati z gostom in šele nato z gostjo," je pojasnila Košnikova, ki videa predsedniškega rokovanja ni videla in ga zato ni mogla komentirati.        

V Hamburgu ga čaka "dobrodošlica iz pekla"

Trump se danes mudi v Hamburgu na srečanju G20, kjer se bo sestal tudi z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. V mestu, kjer veljajo strogi varnostni ukrepi, že od sinoči potekajo protesti, ki so se iz mirnih demonstracij spremenili v nasilne izgrede. Protestniki svetovne voditelje pričakujejo z geslom Dobrodošli v peklu. Svoj nastop na jutrišnjem shodu, kjer pričakujejo 120 tisoč ljudi, je potrdil tudi newyorški župan Bill De Blasio, ki je znan kot eden največjih kritikov Trumpa.

Sorodne vsebine

Komentarji

4
  • MBSQ / 07.07.2017. ob 21:53

    Pri tem rokovanju je šlo za nehoten spodrsljaj, ko je prva dama Poljske menila, da mora roko najprej stisniti prvi dami Amerike. Kasneje je seveda roko stisnila tudi predsedniku Trumpu. Jatz pa sem videl drug spodrsljal, ko je predsednik Pahor stisnil roko predsedniku Trumpu povsem neprimerno z obema rokama.

  • Oregon / 07.07.2017. ob 22:11

    Ali pa, ko je pri sveti maši Vatikanu, noge polagal (res da mu stežka sežejo do tal pri normalni velikosti klopi) ma klop za klečanje. To je bilo vsaj 10x bolj iz konteksta bontona in protokola, kot tole s tem rokovanjem. To je bilo vsaj 10x bolj iz konteksta vsakršnega bontona ali protokola kot tole rokovanje...

  • Oregon / 07.07.2017. ob 22:10

    nič niste pisali o blamaži, ko je pred leti na silvestrovo Kučan odpiral šampanjec na TV. Da to vidiš; steklenico je držal povsem pri vrhu vrata kot kako crknjeno kuro, , s palcem je držal že za zgornji obroč, steklenico je naslanjal in nabijal na kozarce da je vse žvenketalo po studiju. v

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.