Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
1. 3. 2017,
16.01

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Patrick Swayze Lisa Niemi

Sreda, 1. 3. 2017, 16.01

7 let, 1 mesec

Ne spoštuje njegove zadnje želje

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Patrick Swayze, Lisa Niemi | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Lisa Niemi, vdova igralca Patricka Swayzeja, se je kljub njegovi drugačni zadnji želji odločila na dražbi prodati večino njegovih stvari, trdi njegova družina.

Swayze, ki je zaradi raka umrl leta 2009, je večino svojih stvari obljubil članom družine, vdova pa ne želi spoštovati njegove zadnje želje. "Vsi so jezni na Liso," je za ameriški tabloid Radar povedal vir in dodal, da družina meni, da želi zlobna vdova zgolj zaslužiti na račun pokojnega moža.

Med stvarmi, ki jih je igralec zapustil družini, sta tudi motor znamke Harley Davidson, ki ga je zapustil svojemu bratu Danu, in srajca, ki jo je namenil svoji zdaj že pokojni mami Patsy. Lisa teh stvari svaku ne želi izročiti, čeprav mu je predvsem srajca zelo pri srcu, saj ga spominja na pokojnega brata.

Namesto da bi predmete izročila družini, jih je Lisa dala na držabo, ki bo 28. in 29. aprila v Los Angelesu. Med predmeti na dražbi bo tudi usnjena jakna, ki jo je Swayze nosil v filmu Umazani ples, po nekaterih ocenah pa bi jo lahko prodali za šest tisoč dolarjev (5.670 evrov). Na prodaj bo še en kos oblačila iz še enega legendarnega Swayzeyjevega filma – srajca, ki jo je nosil v filmu Duh, za katero pričakujejo, da bi jo lahko prodali za štiri tisoč dolarjev (3.800 evrov). Deska za srfanje iz filma Point Break naj bi prav tako prinesla 5.670 evrov.

Oporoko spremenil tik pred smrtjo

Obtožbe na račun Lise so se pojavile kmalu po Swayzejevi smrti. Poročena sta bila od leta 1975, ko je igralec preživljal svoje zadnje dneve, pa naj bi bila do njega zelo kruta, saj naj ne bi skrbela zanj, njegovi družini pa naj bi onemogočila slovo. Lisa je po Patrickovi smrti podedovala njegovo celotno premoženje, ocenjeno na 60 milijonov dolarjev (57 milijonov evrov), potem ko naj bi igralec nekaj dni pred smrtjo napisal novo oporoko, v kateri preostalim članom družine ni zapustil nič. Družina ne izpodbija oporoke, je pa močno ogorčena zaradi Lise, ki jim ne želi izročiti nekaterih predmetov, ki bi jih radi imeli v spomin na Patricka.

Ne spreglejte