Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
9. 10. 2017,
21.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 10. 2017, 21.14

6 let, 6 mesecev

Melania vrnila udarec Ivani: Jaz sem prva dama #video

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Melania Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ivana in Donald Trump sta bila pred razvpito ločitvijo eden od najbolj znanih ameriških parov. Zakona je že davno konec, a Ivane to ne ustavlja, da se ne bi, med promocijo svoje nove knjige, postavila v vlogo prve dame.

"Jaz sem prva dama," je 68-letna Ivana dejala med pogovorno oddajo, kjer je predstavljala svojo novo knjigo Raising Trump o tem, kako je vzgajala najstarejše tri Trumpove otroke. "Sem Trumpova prva žena. OK? Sem prva dama," je bila odločna Ivana, nekdanja smučarka iz tedanje Češkoslovaške. Ivana je nato izrazila še (ne ravno iskreno) sočustvovanje do Melanie, Trumpove tretje žene in prve dame ZDA.

"Mislim, da mora biti zanjo v Washingtonu grozno," je dejala o Sevničanki, ki je zaradi odločitve, da prestavi selitev v Belo hišo za nekaj mesecev zaradi sinovega šolanja v New Yorku, poskrbela za veliko prelitega črnila, češ, da ne želi sprejeti vloge prve dame.

Ivana je zatrdila še, da s predsednikom ZDA govori približno enkrat na dva tedna ter da ima neposredno linijo do svojega nekdnajega moža v Beli hiši, a da ga tja ne želi klicati, "ker je tam Melania. Ne želim povzročiti kakšnega ljubosumlja ali kaj podobnega".

Tako kot njen prvi mož Donald zna tudi Ivana poskrbeti, da se govori o njej. V intervjuju je med drugim dejala, da bi v Washingtonu v 14 dneh naredila red. S Trumpom je bila poročena med letoma 1977 in 1992, skupaj pa imata sinova Donalda mlajšega in Erica ter hči Ivanko. | Foto: Reuters Tako kot njen prvi mož Donald zna tudi Ivana poskrbeti, da se govori o njej. V intervjuju je med drugim dejala, da bi v Washingtonu v 14 dneh naredila red. S Trumpom je bila poročena med letoma 1977 in 1992, skupaj pa imata sinova Donalda mlajšega in Erica ter hči Ivanko. Foto: Reuters

Kljub ne preveč prikritim zbadljivkam na račun Melanie pa jo je 47-letna Sevničanka odnesla precej bolje kot Trumpova druga žena. Marla Maples in Ivana sta bili dobri prijateljici, dokler ni Marla Ivani speljala moža. V intervjuju jo je Ivana označila za plesalko v predstavah.

Melania, ki je s Trumpom poročena od leta 2005, pa ni dolgo čakala, da je Ivani vrnila udarec. Pravzaprav je to v njenem imenu naredila njena tiskovna predstavnica Stephanie Grisham, ki je besede prve gospe Trump označila za iskanje pozornosti nekoga, ki želi promocijo za svojo knjigo. Znova je zatrdila, da Melania v Washingtonu ni nesrečna: "Gospa Trump je v Beli hiši ustvarila dom za Barrona in predsednika. Všeč ji je življenje v Washingtonu in je počaščena s svojo vlogo prve dame."

"Nobene resnice ni v izjavi nekdanje žene, to sta na žalost zgolj iskanje pozornosti in koristoljuben hrup," je bila še ostra tiskovna predstavnica Melanie.

Ne spreglejte