Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
1. 3. 2017,
8.50

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Natisni članek

prva dama govor kongres Donald Trump Melania Trump

Sreda, 1. 3. 2017, 8.50

7 let, 1 mesec

Melania v obleki za 9.100 evrov

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

melania trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Prvo damo ZDA Melanio Trump so v kongresu, kjer je imel njen mož Donald Trump prvi nagovor obeh domov kongresa, pozdravili s stoječimi ovacijami.

Po tradiciji prva dama v kongres na govor predsednika ZDA pripelje posebne goste. Melania je gostila vdovo koservativnega vrhovnega sodnika Antonina Scalie, ki je umrl lani, ter ženi dveh policistov, ki so ju leta 2014 ubili nezakoniti priseljenci.

Melanii sta se pridružila tudi Trumpova hči Ivanka, ki je nosila obleko v barvi fuksije Rolana Moureta za 2.995 dolarjev (2.840 evrov), in njen mož Jared. 46-letna Melania je nosila črno obleko Michaela Korsa iz njegove letošnje spomladanske kolekcije. Suknjič z bleščicami, oblikovanimi v obliki rož, stane pet tisoč dolarjev (4.740 evrov), krilo pa 4.600 dolarjev (4.360 evrov). Newyorški oblikovalec je Melanio oblekel že tretjič na kakšnem pomembnem dogodku. Melania v skladu z moževo politiko, ki v ospredje postavlja ZDA, vse pogosteje nosi le ameriške oblikovalce, poleg Korsa še Calvina KleinaRalpha Laurena, Alice Roi in Norisol Ferrari.

Kritikov ne menjka

Čeprav je bila Melanijina obleka v modnem pogledu zadetek v polno, pa je prva dama s svojo izbiro ujezila številne Američane. Na Twitterju se je nanjo vsul plaz kritik, med drugim da je bila videti kot Joan Collins v kultni seriji Dinastija iz 80. let prejšnjega stoletja. Kritike so se vrstile na račun pomanjkanja njenega modnega okusa, češ da denar ne more kupiti stila. Spet drugi so se obregnili ob to, da obleka zaradi dekolteja ni bila primerna dogodku.

Črna Melanijina obleka je bila v popolnem nasprotju z belimi oblekami, ki so jih nosile demokratske predstavnice v kongresu, da bi tako nasprotovale politiki Donalda Trumpa.

Melania, ki je v zadnjih tednih vse pogosteje moža spremljala na uradnih dolžnostih, je stoječe ovacije požela tudi, ko jo je ob začetku svojega govora omenil njen mož.

Ne spreglejte