Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
10. 1. 2017,
14.28

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Casey Affleck Ben Affleck oskar zobje Matt Damon Jimmy Kimmel

Torek, 10. 1. 2017, 14.28

7 let, 3 mesece

Med 10. in 14. letom si ni umival zob

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
ben affleck, casey affleck | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Casey Affleck je najverjetnejši kandidat za letošnjega oskarja za najboljšo moško vlogo, a za Bena Afflecka bo vedno mlajši bratec.

Ben, sam dvakratni dobitnik oskarja - za najboljši originalni scenarij skupaj z Mattom Damonom za film Dobri Will Hunting in za režijo za film Argo - je gostoval pri komiku Jimmyju Kimmelu, kjer je predstavljal svoj novi film Live By Night.

Med pogovorom o sezoni nagrad, ki so jo odprli Zlati globusi, je Kimmel predvidel, da bo 41-letni Casey domov odnesel svojega prvega oskarja za vlogo v filmu Manchester by the Sea. Ben je izrabil priložnost, da je ob tem javno osramotil tri leta mlajšega brata. Ta ga ni omenil v zahvalnem govoru, ko je pred dnevi prejel zlati globus, česar Kimmel ni pozabil omeniti.

"V tem primeru bi prvič oskarja dobil nekdo, ki si med svojim 10. in 14. letom ni umival zob," je 44-letni Ben povedal umazano skrivnost o svojem mlajšem bratu. "Prvič bi tudi oskarja dobil nekdo, ki si pred pisoarjem hlače potegne do gležnjev. Večina dobitnikov oskarja tega ne počne," je v šali nadaljeval Ben, ki pa s tem še ni končal: "Prvič bi zmagal nekdo, ki se boji metuljev ... prvi zmagovalec, ki se je včasih dotikal, ko je gledal robotko Vicky v seriji Small Wonder."

Tudi po tem Benu še ni bilo dovolj razkrivanja neprijetnih skrivnosti mlajšega brata: "To bo prva oseba s prejetim oskarjem, ki je svojega brata vprašala, ali je film Vrnitev v prihodnost resnična zgodba."

Čeprav se je Ben ponorčeval iz svojega brata, to nikakor ne pomeni, da ni bil vesel njegove zmage na Zlatih globusih. Ko so za zmagovalca razglasili Caseyja, je Ben v znak veselja v zrak dvignil roke, med bratovim govorom pa je bil zelo ponosen in vesel.

Caseyjeve zmage na podelitvi oskarjev bi bil vesel tudi Kimmel, saj je sprt z Mattom Damonom. Seveda je vse le šala oziroma nekakšen skeč, ki se vleče že nekaj let. Kimmel tako navija za Casseyja, odkar je ta razkril, da je vlogo v filmu Manchester by the Sea dobil po tem, ko jo je Damon zavrnil.

Ne spreglejte