Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
30. 4. 2017,
8.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

Natisni članek

Gal Gadot Andie MacDowell Sharon Stone Monica Bellucci Cameron Diaz Famke Janssen

Nedelja, 30. 4. 2017, 8.37

6 let, 6 mesecev

Lepotica, ki ni več hotela molčati

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35
Gald Gadot | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Izraelska lepotica Gal Gadot je še ena v vrsti nekdanjih fotomodelov in manekenk, ki se niso hotele več samo molče nastavljati fotografskim aparatom, ampak hočejo biti tudi igralke.

Gadotova, ki ravno danes praznuje 32. rojstni dan, je prvič zaigrala leta 2006 v izraelski televizijski nanizanki, preboj na velika platna pa ji je uspel leta 2009, ko je zaigrala v četrtem delu filmske serije Hitri in drzni. 



Najlepša Izraelka postane Čudežna ženska

Zadnje čase je judovska lepotica, ki so jo leta 2004 izbrali tudi za mis Izraela, najbolj znana kot filmska Čudežna ženska.

Gadotova pa ni edina nekdanja manekenka oziroma fotomodel, ki je pozneje zaslovela tudi kot igralka. Poglejmo nekaj znanih igralk, ki so bile najprej fotomodeli.

Andie MacDowell

Američanka Andie MacDowell je v zgodnjih 80. letih prejšnjega stoletja vzbudila pozornost kot fotomodel. Bila je znan obraz z naslovnic revij in oglasov, kar ji je pomagalo, da je leta 1984 dobila vlogo Jane v filmu Greystoke, legenda o Tarzanu.

A ker je imela preveč izrazit južnjaški naglas za uglajeno angleško lady, so Andie, ki je doma iz Južne Karoline, pozneje sinhronizirali. Glas ji je posodila ameriška igralka Glenn Close. V poznejših filmih smo nato slišali tudi Andiejin glas.

Monica Belucci

Tudi Italijanka Monica Belucci, ki se je največ gledalcem v spomin vtisnila z vlogo čutne Malene, je bila najprej fotomodel, in sicer od leta 1977. Prvič je na velikih platnih kot igralka zasijala leta 1990. 

Sharon Stone

Tudi svetlolasa Američanka Sharon Stone, ki je kot rosno mlado dekle postala mis Pensilvanije, je prve dolarje zaslužila kot fotomodel.

Leta 1980 se je odločila, da bo postala igralka. Imela je manjšo vlogo v črno-belem filmu Woodyja Allena Stardust Memories. Prvo vlogo, v kateri je lahko odpirala usta, je Sharon dobila leta 1981. Filmska zvezda in seks simbol je postala leta 1992 s filmom Prvinski nagon.

Cameron Diaz

Tudi Cameron Diaz je bila najprej fotomodel. Pred fotografske objektive je za denar stopila že kot 13-letnica. Ko je bila stara 21 let, se je udeležila avdicije za film Maska. 

Vlogo je dobila in zablestela kot Tina Carlyle, skrita ljubezen plahega Stanleya Ipkissa (igra ga Jim Carrey), ki se s pomočjo maske prelevi v neustrašnega superjunaka. 

Famke Janssen

Nizozemka Famke Janssen je svojo poklicno pot prav tako začela kot fotomodel. Ko se je leta 1992 kot fotomodel "upokojila", je začela novo kariero kot igralka. Preboj ji je uspel leta 1995, ko je zaigrala negativko Xenio Onatopp v bondiadi Zlato oko.

 

Ne spreglejte