Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
22. 1. 2017,
8.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

14

Natisni članek

Celina Midelfart Melania Trump Donald Trump

Nedelja, 22. 1. 2017, 8.17

6 let, 6 mesecev

Lepotica, ki ji je Melania prevzela fanta

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

14

Celina Midelfart | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Znana je zgodba o tem, kako je Donald Trump na zabavo, na kateri se je zaljubil v Melanio, prišel z drugim dekletom. Kdo pa je bila to osmoljeno drugo dekle?

Leta 1998 je bil newyorški nepremičninsko-gradbeni magnat Donald Trump uradno še poročen s svojo drugo ženo Marlo Maples, a sta živela že ločeni življenji.

Trump s Celino v Kit Kat Club, kjer se je zagledal v Melanio

Trump se je tako sestajal z drugimi ženskami. Srce mu je leta 1998 ogrela tudi lepa Norvežanka, takrat 25-letna Celina Midelfart. Z njo je odšel na usodno zabavo v newyorški Kit Kat Club.

Ta svetlolasa lepotica je za razliko od Melanije Knavs oziroma zdaj Melanie Trump, ki je zrasla v povprečni slovenski družini, potomka bogate norveško-danske meščanske dinastije.

Od mladih nog z zlato žlico v ustih 

Je hčerka norveškega poslovneža Finn-Erika Midelfarta, njen očim je Nikolai Paus, norveški nepremičninsko-gradbeni magnat. 

Njeni slavni fantje

Milijarder Trump ni njen edini slavni in bogati (začasni) ulov. Ko je bila stara 20 let, je bila dekle norveškega prestolonaslednika, princa Haakona. Nanizala je tudi tri norveške milijarderje: Kjella Inga Røkkeja, Pettra Stordalena in Oleja Roberta Reitana

Norvežanka naj bi ogrela tudi srce britanskega pop zvezdnika Robbieja Williamsa (mogoče po zgledu svoje mame, ki je bila v mladih letih v Londonu cimra britanskega glasbenika Davida Bowieja). 

Ko je štela dvajset let, je bila Celina dekle norveškega princa Haakona. A zveza se ni obnesla. Haakon je pozneje spoznal Mette-Marit, ki je zdaj njegova žena. Par ima dva otroka. | Foto: Getty Images Ko je štela dvajset let, je bila Celina dekle norveškega princa Haakona. A zveza se ni obnesla. Haakon je pozneje spoznal Mette-Marit, ki je zdaj njegova žena. Par ima dva otroka. Foto: Getty Images

Ne bo norveška kraljica niti ameriška prva dama

A kot že pove njen danski priimek Midelfart (dobesedno: na pol poti), ni nikoli šla oziroma ji nikoli ni uspelo priti do konca. Tako zdaj ni niti žena norveškega prestolonaslednika, ki bi postala kraljica, niti ne bo prva dama ZDA ob boku Trumpa. 

A ji ni hudo. "Do konca poti" je šla s svojim rojakom, prav tako bogatim poslovnežem Torom Olavom Trøimom, s katerim je začela prijateljevati leta 2009. 

Celina je odšla pred oltar

Z njim je odšla pred oltar, leta 2011 je par tudi dobil otroka. Tudi gmotno zdaj 43-letni Celini ne manjka nič. Njen praded Ole Midelfart je namreč leta 1923 ustanovil kozmetično podjetje Midelfart&Co. 

Na koncu se je Celina ustalila ob Toru Olavu Trøimu. | Foto: Getty Images Na koncu se je Celina ustalila ob Toru Olavu Trøimu. Foto: Getty Images

Ne samo lepa, ampak tudi uspešna poslovna ženska

Pet let po smrti očeta, leta 2000, je postala solastnica in vodja družinskega podjetja. Je tudi lastnica podjetja Midelfart Capital in predsednica Midelfart Holdinga. 

Sedi tudi v upravnih odborih številnih drugih podjetij, med drugim v podjetju Marine Harvest, enem od največjih podjetji za gojenje in predelavo morskih sadežev ter vodilnem svetovnem pridelovalcu atlantskega lososa. 
 

Ne spreglejte