SiolNET. Slavni
2,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lepi hčerki Brigitte Trogneux sta nori na očima Macrona

2,25

termometer

 | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Francoski predsedniški kandidat Emmanuel Macron in njegova skoraj 25 let starejša žena Brigitte Trogneux nimata bioloških otrok. A je Macron očim trem Brigittinim otrokom iz njenega prvega zakona. 

Leta 1953 rojena Brigitte Trogneux, ta prihaja iz znane čokoladarske družine, ki je obogatela zlasti z izdelavo slaščic makroni, se je junija 1974 poročila z bankirjem Andre-Louisom Auzierejem.Sin Sebastien in hčerki Laurence in Tiphaine

V zakonu so se jima rodili trije otroci: sin Sebastien Auziere, ki je letnik 1975, hčerka Laurence Auziere-Jourdan, ki je isti letnik kot njen očim Macron, torej letnik 1977, in hčerka Tiphaine Auziere, ki se je rodila leta 1984.

Laurence in Macron sta bila na jezuitski zasebni srednji šoli, kjer je mati treh otrok Brigitte Auziere učila francoščino in latinščino, celo sošolca v istem razredu. Menda je prav Laurence mami prva navdušeno pripovedovala, kako je v njenem razredu briljanten učenec, ki ve vse.

Tiphaine (desno) je bila stara manj kot deset let, ko sta njena mama in Emmanuel Macron postala par. | Foto: Reuters Tiphaine (desno) je bila stara manj kot deset let, ko sta njena mama in Emmanuel Macron postala par. Foto: Reuters

Brigittini otroci na njeni poroki z Emmanuelom

Ko sta se Macron in Brigitte prvič spoznala, je bil on star 15, ona pa 40 let. Ko je Macron dopolnil 18 let, sta uradno postala par. A kljub zvezi z mladim Emmanuelom je bila Brigitte še nekaj let poročena z bankirjem Auzierejem.

Zakonca Auziere sta se ločila šele leta 2006 in naslednje leto sta Brigitte in Macron stopila pred oltar. Na poroki so bili tudi vsi trije njeni otroci.

Pomoč očimu Macronu v kampanji

Macron je v dobrih odnosih z Brigittinimi otroki iz prvega zakona. Od Macrona dve leti starejši Sebastien, ki je po izobrazbi inženir, v predsedniški kampanji skrbi za socialna omrežja.

Navdušeni Tiphaine in Laurence na očimovem shodu. Tiphaine v roki drži napis s črkama EM. To je kratica za Macronovo stranko En Marche! (sl. Naprej) in hkrati začetnici očimovega imena in priimka. | Foto: Getty Images Navdušeni Tiphaine in Laurence na očimovem shodu. Tiphaine v roki drži napis s črkama EM. To je kratica za Macronovo stranko En Marche! (sl. Naprej) in hkrati začetnici očimovega imena in priimka. Foto: Getty Images

Še bolj je vpeta v očimovo volilno kampanjo pravnica Tiphaine, sicer že mati dveh otrok. Tiphaine Macrona navdušeno opisuje kot izjemnega in inteligentnega človeka.

Emmanuel Macron in njegovih sedem vnukov

Tudi najstarejša hčerka Laurence, ki je po poklicu kardiologinja, je privrženka Macrona in obiskuje njegove predvolilne shode. Skupaj imajo Sebastien, Laurence in Tiphaine že sedem otrok, tako da je Macron, ki bo decembra letos dopolnil šele 40 let, že sedemkratni dedek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin