SiolNET. Slavni
3,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ko je mama mlajša od svojega sina

3,30

termometer

Drew Barrymore
Foto: Reuters

Starostna razlika v Hollywoodu pogosto ni pomembna, saj so v nekaterih filmih igralci, ki igrajo očeta oziroma mamo, v resnici mlajši od igralcev, ki igrajo njihove otroke, ali pa je starostna razlika le nekaj let.

Drew Barrymore in Adam Garcia

V filmu Fantje mojega življenja (Riding in cars with boys) Drew Barrymore in Adam Garcia igrata mamo in sina. V resničnem življenju to ne bi bilo mogoče, sa je Garcia dve leti starejši od Barrymorove. 

Drew Barrymore: 22. februar 1975

Adam Garcia: 1. junij 1973

Michael J. Fox in Crispin Glover

V filmu Nazaj v prihodnost (Back to the future) filmskega sina igra Michael J. Fox, ki je v resnici starejši od Crispina Gloverja, ki v filmu igra njegovega očeta. A to ni tako čudno, saj gre za zgodbo o časovnem potovanju v preteklost, Glover pa je moral odigrati vlogo očeta tako v sedanjosti kot v preteklosti.

Michael J. Fox: 9. junij 1961

Crispin Glover: 20. aprila 1964

Johnny Depp in Rachel Griffiths

V filmu Snif (Blow), v katerem Johnny Depp igra preprodajalca kokaina, njegovo filmsko mamo igra Rachel Griffiths, ki je od Deppa mlajša dobrih pet let.

Johnny Depp: 9. junij 1963

Rachel Griffiths: 18. december 1968

Kirk Douglas in Ernest Borgnine

V filmu Vikingi (Vikings) iz leta 1958 Ernest Borgnine igra vikinškega vladarja Ragnarja Lodbroka, Kirk Douglas pa njegovega sina Einarja, čeprav je Borgnine dober mesec mlajši od Douglasa.

Kirk Douglas: 9. december 1916

Ernest Borgnine: 24. januar 1917

Justin Timberlake in Olivia Wilde

V filmu Trgovci s časom (In TimeJustin Timberlake igra sina, njegovo mamo pa Olivia Wilde, čeprav je mlajša od njega. A ta razlika, tako kot v filmu Nazaj v prihodnost, ni tako moteča, saj se po zgodbi v filmu ljudje, ko dopolnijo 25 let, ne starajo več. V zgodbi je tako Timberlake star 28 let, Wildova pa 50 let.

Justin Timberlake: 31. januar 1981

Olivia Wilde: 10. marec 1984

Angelina Jolie in Colin Farell

Poleg filmov, kjer ima filmski oče ali filmska mama v resničnem življenju manj let od igralca ali igralke, ki igra filmskega sina ali hčerko, pa je veliko filmov, v katerih igrata igralca z zelo majhno starostno razliko. Takšen je film Aleksander (Alexander), v katerem Aleksandra Velikega igra Colin Farell, njegovo mamo pa Angelina Jolie, čeprav je nekdanja gospa Pitt samo dobro leto starejša od irskega igralca.

Colin Farrell: 31. maj 1976

Angelina Jolie: 4. junij 1975

Jim Caviezel in Maia Morgenstern

Tudi Maia Morgenstern, ki v Kristusovem pasijonu (The Passion of the Christ) igra Jezusovo mater Marijo, je le šest let starejša od Jima Caviezela, ki igra Jezusa.

Jim Caviezel: 26. september 1968

Maia Morgenstern: 1. maj 1962

Anne Bancroft in Katherine Ross

Dokaj tesna starostna razlika je tudi med igralci v filmu Diplomiranec (The Graduate). Anne Bancroft, ki igra v zakonu zdolgočaseno, a drugače živahno gospo Robinson, je namreč le devet let starejša od Katherine Ross, ki v filmu igra njeno hčerko.

Bancroftova tudi ni veliko starejša od Dustina Hoffmana, ki igra njenega filmskega mladega ljubimca - le šest let.

Anne Bancroft: 17. september 1931

Dustin Hoffman: 8. avgust 1937

Katherine Ross: 29. januar 1940

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin