Kendall Jenner že drugič v enem mesecu tarča ostrih kritik

Mlada sestra iz klana Kardashian zadnje čase očitno ne sprejema dobrih ponudb za delo. Po sporni reklami za Pepsi jo zdaj kritizirajo zaradi naslovnice revije Vogue.

Kendall Jenner že drugič v enem mesecu tarča ostrih kritik
Foto: Getty Images

Kendall Jenner očitno samo še razburja množice. Po tem, ko je posnela oglas za Pepsi, ki so ga tako skritizirali zaradi oglaševanja protestov, da so ga morali umakniti, je zdaj tarča kritik zaradi naslovnice indijske izdaje revije Vogue.

Indijska izdaja modne biblije praznuje deseto obletnico, zato so bralci upali na dih jemajočo naslovnico z indijskim modelom, a so bili razočarani. Uredniki so se odločili mesto na njej dati Kendall.

 

A post shared by VOGUE India (@vogueindia) on

Jezni komentarji so se kar vrstili

"Vogue India, ali se zavedate, da je Kendall Jenner stoodstotno bela in ne predstavlja prave indijske ženske?" se je glasil eden od jeznih komentarjev.

"Zakaj je ona na naslovnici? Lahko bi izbirali med toliko lepimi indijskimi dekleti," se je glasil še eden od komentarjev, naslednji pa: "To me žalosti. Nočem biti kruta do Kendall, a veliko raje bi videla lepo Indijko, ki predstavlja tradicijo in kulturo."

Urednikom indijskega Voguea so še očitali, da s takšnimi odločitvami vplivajo na napačno samopodobo mladih deklet ter da bi lahko vsaj na posebni izdaji ob obletnici revije na naslovnici objavili pravo indijsko dekle.

V reviji so poleg Kendall sicer objavili fotografije nekaterih indijskih manekenk in igralk, a bralci iz Indije ne morejo mimo dejstva, da so naslovnico namenili belopolti resničnostni zvezdnici.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.