Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
26. 2. 2017,
15.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Donald Trump Hope Hicks

Nedelja, 26. 2. 2017, 15.03

6 let, 6 mesecev

Kaj ta skrivnostna lepotica počne za Donalda Trumpa?

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Hope Hicks | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Lepa rjavolaska Hope Hicks je že od januarja 2015 Trumpova deklica za vse. Zaradi svojih obveznosti v Trumpovi volilni kampanji naj bi se celo razšla s svojim dolgoletnim fantom.

28-letna Hope se je rodila v premožni družini v kraju Greenwich v zvezni državi Connecticut. To je v bistvu premožno predmestje bližnjega velemesta New York.



Najstniški fotomodel

Že kot 11-letnica je skupaj s svojo starejšo sestro Mary Grace delala kot fotomodel za modnega oblikovalca Ralpha Laurena.

Študij jo je odpeljal daleč od New Yorka, na metodistično univerzo v Dallasu v zvezni državi Teksas. Tam je študirala angleščino in trenirala lacrosse. 

Hope je za newyorškega magnata začela delati leta 2014. | Foto: Reuters Hope je za newyorškega magnata začela delati leta 2014. Foto: Reuters

Ni se dotaknila alkohola

Kot pravi njena nekdanja trenerka Kylie Burchell, je bila ena redkih igralk, ki je popolnoma spoštovala prepoved pitja alkohola. "Mislim, da je drugim dekletom zaradi tega šla malce na živce. Želela je biti vodja. S svojim zgledom jim je pokazala, kaj je treba storiti," je za revijo GQ dejala Burchellova.

Liz Holmes, ki je prav tako njena nekdanja trenerka, jo je opisala kot zelo inteligentno. "Delala je za ekipo in bila zelo tekmovalna," je dodala.

V času volilne kampanje je Hope odločala, kateri novinar bo lahko dobil intervju s Trumpom. | Foto: Getty Images V času volilne kampanje je Hope odločala, kateri novinar bo lahko dobil intervju s Trumpom. Foto: Getty Images

Stike z javnostjo ima v krvi

Leta 2012 je Hope stopila v svet stikov z javnostjo, saj se je zaposlila v agenciji Hiltzik Strategies. Ta poklic ima v genih, saj je bil njen oče Paul Hicks III. nekoč podpredsednik na oddelku za stike z javnostjo v ligi NFL, zdaj pa vodi eno od agencij za stike z javnostjo. 

V piar poslu je bil tudi njen pokojni dedek Paul Hicks, ki je vodil stike z javnostjo pri naftnem podjetju Texaco.

Hope in Trumpov glavni svetovalec Steve Bannon | Foto: Hope in Trumpov glavni svetovalec Steve Bannon

Prihod v Trumpov imperij

Ena od strank agencije Hitzlik Strategies je bila tudi korporacija Trump Organization, podjetje nepremičninsko-gradbenega milijarderja Donalda Trumpa

Avgusta 2014 je Hope začela delati za Trumpovo korporacijo – kot predstavnica za stike z javnostjo je skrbela za modno linijo Ivanke Trump in nekatera Trumpova počitniška naselja.

Hope in Kellyanne Conway, menedžerka Trumpove kampanje in zdajšnja Trumpova svetovalka v Beli hiši | Foto: Getty Images Hope in Kellyanne Conway, menedžerka Trumpove kampanje in zdajšnja Trumpova svetovalka v Beli hiši Foto: Getty Images

S Trumpom na poti

Januarja 2015 jo je Trump poklical v svojo pisarno in ji povedal, da jo bo imenoval za predstavnico za stike z mediji v svoji volilni kampanji, ki jo je uradno začel junija istega leta.

V času kampanje je bila Hope vedno na poti, na dan je med drugim prejela vsaj 250 prošenj za intervju s Trumpom. Sama se je potem odločila, kdo bo dobil intervju z milijarderjem in kdo ne.

Donald Trump med podpisom enega od svojih izvršnih ukazov. V ozadju je tudi Hope, skupaj s Trumpovimi najtesnejšimi sodelavci. | Foto: Getty Images Donald Trump med podpisom enega od svojih izvršnih ukazov. V ozadju je tudi Hope, skupaj s Trumpovimi najtesnejšimi sodelavci. Foto: Getty Images

Odgovorna za Donaldove tvite

Odgovorna je bila tudi za Trumpove tvite. Kot piše Washington Post, je Hope najprej posnela Trumpove izjave na svoj snemalnik, jih napisala in poslala nekomu v Trump Organization, da jih je dejansko objavil na Trumpovem računu na Twitterju.

V času kampanje, ko ni potovala, je bivala v Trumpovem stanovanju. Zaradi obveznosti v kampanji naj bi se celo razšla s svojim fantom, s katerim sta bila skupaj šest let.

Skrivnostna Hope

Hope je najrajši v ozadju, javnost je njen glas prvič slišala decembra lani na Trumpovem shodu v mestu Mobile.

Po volitvah je Hope, ki jo sodelavci opisujejo kot zelo delavno, simpatično, lojalno in prilagodljivo, v novi Trumpovi administraciji dobila položaj strateške vodje za stike z javnostjo. Njena sodelavca sta tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer in Dan Scavino, vodja na področju socialnih medijev.

Ne spreglejte