Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
23. 1. 2017,
14.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

Natisni članek

princesa Diana princ Charles kraljica Elizabeta II. princ William princ Harry Andrew Morton Camilla Parker Bowles

Ponedeljek, 23. 1. 2017, 14.27

6 let, 6 mesecev

Diana se je počutila nerazumljeno in izolirano

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

Diana

V do zdaj še neobjavljenem pismu, ki ga je pokojna princesa Diana leta 1991 poslala svojemu prijatelju, se je tedaj žena britanskega princa Charlesa pritoževala, da je znotraj družine izolirana in nerazumljena.

Diana je pismo svojemu prijatelju, notranjemu oblikovalcu Dudleyju Poplaku, napisala 3. decembra 1991. Poplak je leta 2005 umrl, star 74 let, pismo pa zdaj prodaja zasebni zbiratelj.

"Počutim se zelo izolirano, bolj kot kadarkoli, zdaj, ko vidim, kaj se bo zgodilo v državi in tej družini," je med drugim zapisala Diana in dodala, da je nenehno obdana z ljudmi, ki je ne razumejo. Pismo je mati princa Williama in Harryja napisala v letu, ko se je o kraljevi družini razgovorila avtorju Andrewu Mortonu za njegovo knjigo Diana: Njena resnična zgodba. Mortom je šele po Dianini smrti leta 1997 priznal, da je bila princesa eden izmed njegovih virov.

Princ Charles in Diana sta po turbulentnem letu 1992 napovedala ločitev, ki je bila uradna leta 1996, leto pred njeno smrtjo v Parizu. | Foto: Reuters Princ Charles in Diana sta po turbulentnem letu 1992 napovedala ločitev, ki je bila uradna leta 1996, leto pred njeno smrtjo v Parizu. Foto: Reuters Najbolj grozno leto

Potem ko je knjiga leta 1992 prišla na knjižne police, je v britanski kraljevi družini in tudi v javnosti povzročila pravi vihar in pripomogla k temu, da so konec leta 1992 napovedali ločitev Diane in princa Charlesa. Kraljica Elizabeta II. je kasneje leto 1992 označila za svoje najbolj grozno leto. V knjigi je med drugim opisano, da je Charles Diano varal s Camillo Parker Bowles, s katero se je britanski prestolonaslednik po ločitvi od Diane in njeni smrti tudi poročil.

Diana razkrila dušo

Sedemurni posnetek, v katerem je princesa odgovarjala na Mortonova vprašanja, so leta 1991 pretihotapili iz Kensingtonske palače. To je bila osnova za knjigo, v kateri je Diana opisala tudi boj z bulimijo in samomorilskimi mislimi zaradi nesrečnega zakona s Charlesom.

Diana se je zavedala, da bo Mortonova knjiga spremenila njeno življenje, kar odseva tudi pismo, ki ga je napisala Poplaku. Pismo naj bi na dražbi 25. januarja predvidoma prodali za okoli 900 evrov.

 

Ne spreglejte