Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 6. 2017,
7.49

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

sojenje spolna zloraba Bill Cosby

Sreda, 7. 6. 2017, 7.49

6 let, 10 mesecev

Cosbyjeva tožnica na sojenju povedala svojo zgodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Bill Cosby | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Drugi dan sodnega procesa proti slavnemu komiku Billu Cosbyju v Pensilvaniji je 44-letna Andrea Constand povedala, da ji je leta 2004 v svoji graščini dal tri modre tabletke, ki so jo paralizirale, nato pa ji potisnil roko v mednožje in se začel samozadovoljevati. Cosbyjeva odvetnica bo danes nadaljevala zastavljanje svojih vprašanj.

Constandova je povedala, da je v glavi skušala premakniti roke in noge, vendar ni mogla storiti nič. Cosby ji je povedal, da so tablete od njene prijateljice ter da se bo zaradi njih sprostila in zmanjšala stres. Čez 20 minut je postala omotična, zameglil se ji je vid, noge pa so postale kot iz gume. 79-letni Cosby je njeno izpoved poslušal, občasno prišepnil nekaj odvetnici Angeli Agrusa in odkimaval z glavo.

Že prej jo je poskušal zapeljati

Kanadčanka Constandova iz Toronta je leta 2004 delala pri ženski košarkarski ekipi univerze Temple, kjer je doštudiral Cosby. Postala naj bi prijatelja in imela ga je za mentorja, ki mu je zaupala, zato je šla usodnega dne k njemu domov na večerjo. Povedala je, da jo je že prej poskusil zapeljati in ji položil roko na stegno, vendar se ga ni bala, kot ne drugih, ki so pač poskusili.

Cosbyjeva odvetnica je vprašala, zakaj ga je po domnevnem napadu še 53-krat poklicala, Constandova pa je razložila, da je govorila z njim o košarkarski ekipi in službenih stvareh. Cosbyjeva obramba trdi, da je šlo za soglasno prostovoljno ljubezensko razmerje. Kasneje je skupaj s svojo družino sprejela zastonj vstopnice za Cosbyjevo predstavo v Torontu, kjer mu je njena mama dala posebno darilo.

Ni imela poguma, da bi družini povedala, kaj se je zgodilo

Constandova je razložila, da se je počutila grozno, vendar ni imela poguma, da bi družini povedala, kaj se je zgodilo. Leta 2005 ga je tožila civilno, naslednje leto pa dosegla dogovor o poravnavi, katere podrobnosti ostajajo zapečatene.

Ne spreglejte