Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
10. 10. 2016,
18.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

princ Charles princ William Kate Middleton Elizabeta II.

Ponedeljek, 10. 10. 2016, 18.52

6 let, 6 mesecev

Charles koval zaroto proti Williamu in Kate?

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
princ william, kate middleton, princ george, princesa charlotte | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Britanski princ Charles naj bi bil tako odločen, da bo naslednji kralj, da je v ta namen pripravljen osramotiti celo lastnega sina, princa Williama, in njegovo ženo.

Charles in njegovi podporniki iz vrst tajne službe so podtaknili prisluškovalne naprave v domove Williama in Kate, da bi tako prišli do umazanih podatkov in preprečili Charlesovemu najstarejšemu sinu, da bi postal kralj, senzacionalistično poroča ameriški tabloid Radar.

Ko so vladni predstavniki razkrinkali Charlesovo zaroto, da spodkoplje načrte svoje matere, kraljice Elizabete II., ki je za svojega naslednika izbrala Williama in tako preskočila Charlesa, so v Williamovih domovih - Kensingtonski palači v Londonu in Anmer Hallu - odkrili elektronske prisluškovalne naprave.

Umazane podrobnosti bi spravili v medije

Prisluškovalne naprave so odkrili v sobah in telefonih. Najprej so sumili, da so jih podtaknili tuji obveščevalci, a so to možnost hitro zavrgli, saj imajo dostop do Williama in Kate le najvišji predstavniki britanskih varnostnih služb, poroča tabloid.

Odkrite naprave so varnostne službe pripeljale do agentov, ki so zadolženi za varovanje princa Charlesa in njegove žene Camille. "Kakršnokoli 'umazano perilo', ki bi ga odkrili pri Williamu in Kate, bi nato prišlo v medije. Charles je podobno taktiko uporabil v preteklosti, da bi oblatil svojo prvo ženo Diano. Charles in njegovi pajdaši so upali, da bi škandali prisilili kraljico, da si premisli in izbere Charlesa za svojega dediča," je povedal neimenovani vir.

Princ Charles bo novembra star 68 let. Njegova mati, kraljica Elizabeta II. pri 90 letih ne kaže znakov, da bo kmalu predala krono. | Foto: Reuters Princ Charles bo novembra star 68 let. Njegova mati, kraljica Elizabeta II. pri 90 letih ne kaže znakov, da bo kmalu predala krono. Foto: Reuters

Isti vir je dodal, da je Charlesa v takšno početje prepričala Camilla, ki je odločena, da bo kraljica: "Bojim se, da sta William in Kate v resni nevarnosti. Vsi vemo, kaj se je zgodilo z Diano, ko je postala moteča."

Diana je umrla v avtomobilski nesreči v Parizu leta 1997. Še do danes niso povsem potihnile teorije zarote o njeni smrti. Te segajo od tega, da je Williamovo in Harryjevo mater, ki se je leto pred smrtjo uradno ločila od Charlesa, dal umoriti njen tast, princ Phillip, do tega, da je morala umreti, ker je bilo za britansko kraljevo družino nesprejemljivo, da bi se mati bodočega kralja poročila z muslimanom.

Tedanji spremljevalec Diane je bil namreč Dodi Al Fajed, sin premožnega egiptovskega trgovca in lastnika razkošne trgovine Harrod's Mohameda Al Fajeda.

Ne spreglejte