Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
10. 11. 2017,
8.15

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

spolno nadlegovanje Steven Seagal Louis CK

Petek, 10. 11. 2017, 8.15

6 let, 5 mesecev

Akcijski junak in komik obtožena spolnega nadlegovanja

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Louis CK | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na vse daljšem seznamu hollywoodskih moških, obtoženih spolnega nadlegovanja, sta se znašla tudi igralec Steven Seagal in komik Louis C. K.

Nekaj ur pred premiero zadnjega filma Louisa C. K. I Love You, Daddy so odpovedali predvajanje, potem ko ga je pet žensk obtožilo spolnega nadlegovanja. Štiri ženske so New York Timesu povedale, da je masturbiral med pogovorom z njimi, peta pa trdi, da jo je vprašal, ali lahko masturbira.

Komičarki Dana Min Goodman in Julia Wolov sta razkrili, da se je Louis C. K. slekel do golega in masturbiral, potem ko ju je povabil v svojo hotelsko sobo med festivalom komedije v Aspnu leta 2002. Rebecca Corry trdi, da jo je leta 2005, ko je kot gost sodeloval pri snemanju pilota za televizijsko serijo, vprašal, ali gre lahko v njeno garderobo, da bi ga gledala, kako se samozadovoljuje. Zavrnila ga je, češ da ima hčerko in nosečo ženo. Abby Schachner trdi, da je leta 2003 klicala komika, ker ga je želela povabiti k sodelovanju, in med telefonskim pogovorom zgroženo ugotovila, da masturbira.

"Zlorabil je svojo moč"

Peta ženska, ki ni hotela biti imenovana, je spregovorila o domnevnem incidentu v poznih 90. letih prejšnjega stoletja, ko naj bi jo večkrat vprašal, ali bi ga gledala med masturbiranjem. S tem se je strinjala, čeprav je vedela, da to ni prav: "Zlorabil je svojo moč."

Potem ko so na dan prišle obtožbe, so odpovedali premiero igralčevega filma, prav tako so odpovedali njegovo gostovanje v oddaji Stephena Colberta.

New York Times je že septembra Louisa C. K. spraševal o trditvah o njegovem neprimernem spolnem vedenju. Tedaj je takšne trditve označil za govorice.

Steven Seagal | Foto: Reuters Foto: Reuters

Louis C. K. je zadnji na seznamu moških v Hollywoodu, obtoženih spolnega nadlegovanja, neprimernega vedenja ali celo posilstva. Na njem se je pridružil Harveyju Weinsteinu, Kevinu Spaceyju, Brettu RatnerjuJamesu Tobacku in Charlieju Sheenu. Na njem je tudi junak akcijskih filmov Steven Seagal.

Igralka Portia de Rossi, poročena s komičarko Ellen Degeneres, ga je v tvitu obtožila, da ji je med avdicijo za neki film v svoji pisarni dejal, da je zelo pomembna kemija med igralcema, in si nato odpel hlače. "Stekla sem ven in poklicala svojo agentko. Hladno mi je odgovorila, da ni vedela, ali je moj tip moškega," je razkrila de Rossijeva.

Segala, 64-letnega igralca, znanega tudi po prijateljstvu z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, so spolnega nadlegovanja obtožile tudi druge ženske, med drugim igralka Julianna Margulies in model Jenny McCarthy.

Politik zanika zlorabljanje deklic

Republikanski kandidat za senat iz Alabame, 70-letni Roy Moore, zanika trditve, da je spolno zlorabil 14-letno deklico, ko je bil 32-letni tožilec. Leigh Corfman in še tri ženske trdijo, da jih je Moore spolno nadlegoval, ko so bile stare od 14 do 18 let, poroča Washington Post. Moore je trditve označil za "povsem netočne" in "obupan politični napad demokratov".
Ne spreglejte