Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 11. 2015,
13.02

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kolumna odnosi

Petek, 13. 11. 2015, 13.02

8 let, 3 mesece

Zaradi tebe vem, kdo je Kevin Kampl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ko nam je nekdo všeč, postanemo moteni. Občasno bolj, občasno manj, ampak v vsakem primeru - moteni.

To, da razvijemo zalezovalske sposobnosti, ki bi nam jih zavidala vsaka detektivska agencija in da si lahko na pamet zapomnimo imena, priiimke in statuse vseh Facebook prijateljev svojega izbranca, sta še najmanjši nadlogi.

Nekoč sem zaradi moškega kupila preprogo. Ki je sploh nisem potrebovala in ki se mi še danes posmehuje na podstrešju. In posledica česa je bil ta pametni nakup? Dejstva, da mi je bil tip izjemno všeč. Ko mi je rekel, da gre v Ikeo, sem začutila svojo priložnost. Ker – kaj je bolj romantičnega kot pohod med kozarci, vilicami in pikčastimi blazinami, ki te pozdravijo na vseh sedežnih po Sloveniji?

Zato sem rekla, da moram tudi sama nujno v ta švedski raj, ker si ravno opremljam stanovanje. Kar ni bilo tako daleč od resnice. Le da sem si ravno ta teden že nabavila dovolj opreme za tri hiše ter dve kleti. Seveda me je ob tem povabil s sabo (mhm, ženske znamo zalučati vabo) in na koncu sem v paniki kupila najgršo zeleno preprogo za časa obstoja univerzuma, ki ne sodi samo v moje, ampak v nikogaršnje stanovanje.

In veste še nekaj? S tem tipom nikoli nisem imela nič. Na srečo. Ker drugače bi morala to nagnusno preprogo verjetno dejansko pogrniti po dnevni sobi ter upati, da jo bodo do neprepoznavnosti umazali najini nesojeni otroci.

Športni ekspert in navijačica hkrati Ko nam je nekdo všeč, lahko postanemo marsikaj. Od tega, da se naenkrat zanimamo za šport, pri katerem ne ločimo igralca od palice, do tega, da si postrižemo frufru, čeprav smo potem videti kot igralci ameriškega nogometa. Če pa je njemu to všeč in ... On je všeč nam. Pri milem bogu ljubezni, zaradi bivšega sem pogledala vse dele Harryja Potterja. Trikrat. In na koncu mi je bil film dejansko res všeč.

Potem sicer prideš do točke, ko se vprašaš, ali nekatere stvari maraš zgolj zaradi tega, ker si jih toliko absorbiral v času hlinjenja navdušenja, ali ti ustrezajo nasploh. Če je slednje, je odlično. Ker pomeni, da si se ob nekom razvil, da ti je dal širino in te opozoril, da obstaja zunaj tebi dragih zadev svet, kjer je še rezerva. Kjer še najdeš sebe. Pomeni, da lahko s tem človekom pretrgaš vezi, a boš še vedno z navdušenjem pogledal tekmo, balinal ali hodil na balet.

Ni vse osebnostna rast Moje prijateljice so, da bi osvojile tipa, naredile marsikaj. Naučile so se imena vseh igralcev košarke, ki so se kadarkoli profesionalno dotaknili žoge. Pristale so na trojčka – in to ne košarkarskega. Postale so vegetarijanke in začele hoditi v hribe. Poteptale so svoja načela o otrocih in pogledih na svet. Ena pa si je celo izbrisala profil na Facebooku, ker je tip, ki ji je všeč, proti.

V življenju naredimo veliko neumnosti in ta igranja nekoga drugega so zagotovo visoko na seznamu. Dobro, iskreno – tudi znotraj tega so razlike. Velika razlika je, ali se za moškega svojih sanj naučiš definicije prepovedanih položajev ali pa mu, čeprav nočeš, rodiš otroke. Ker eno je, da pokažeš zanimanje za njegov svet, drugo pa, da ob tem povsem izmaličiš svoje.

Čar zveze bi naj bilo dopolnjevanje, učenje, sprejemanje in deljenje. Dejstvo, da se pri tem vsak za malenkost spremeni, je neizogibno. Klinc, včasih se spremenim že ob kratkem srečanju s poštarjem, kako se ne bi ob večletnem s partnerjem. Verjetno pa cilj vsega ni, da se eno jutro zbudiš in si poln obžalovanj, ker ugotoviš, da si si pustil postati tujec s človekom, ki bi ti naj pomenil največ – s sabo.

Nekaj vzameš, nekaj daš Iskreno sem vam hvaležna, moji bivši, ker zdaj vem, kdo je Garth Brooks, kateri del od Umri pokončno je najboljši, koliko časa se pešači do Glažute in da sem s kratkimi lasmi videti kot nemški deček v času krize. Res, hvala. Kot vem, da ste mi zagotovo tudi hvaležni vi, ker sem vam približala kulturo, vas naučila, da pornofilmi velikokrat lažejo in da zdaj večinoma obvladate besedilo pesmi Nora misel Elde Viler. Ni za kaj.

Lepo je biti jaz ... z vašimi dodatki. Bedno pa bi bilo, če bi bila vi ... samo z dodatkom sebe.

Ne spreglejte