Miha Mazzini in Samo Rugelj o Tini Maze

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je ta teden sporočila, da naj bi Tina Maze na Zlati lisici v reprezentančnem dresu nastopila le, če bo vsak izmed zlatih sponzorjev prispeval določena finančna sredstva, s čimer bi pridobila 90 tisoč evrov. V taboru Mazejeve so komunikacijo SZS označili za zahrbtno, saj naj bi šlo "le za predlog in ne zahtevo", ter zahtevali opravičilo. V četrtek se je SZS Tini Maze opravičila za "lapsus" glede njenih zahtev. Za zaplet krivijo šefa njene ekipe Andreo Massija. 

O dogajanju na relaciji Tina Maze - SZS sta v preteklosti pisala tudi naša kolumnista Miha Mazzini in Samo Rugelj. Preberite si njune kolumne in si osvežite spomin. 


Miha Mazzini: Dežela brezplačnega dela

/.../ Naivno sem ob osamosvojitvi menil, da je temu zastonjkarstvu prišel konec, kajti samostojna država mora graditi na svojem "softwaru" in ne na fizisu, ta je pač v državah tretjega sveta. Zmotil sem se, Slovenija je izbrala pot v tretji svet. Na to se spomnite vsakič, ko vam omenijo, da so stroški dela previsoki. In spomnite se tudi na to, da so začeli tisti, ki denar imajo, preigravati poklice med seboj. /.../ 

Preberite celotno kolumno --->


Samo Rugelj: Je pomembnejši honorar Tine Maze ali prihodnost učiteljev naravoslovja?

/.../ V primerjavi z zgodbo o Tini Maze, pri kateri vsi vemo vse, pa rešitve za to težavo za zdaj, skupaj s pristojnimi na čelu, nima nihče. Nikomur ni jasno, kako bomo dobili nove učitelje za pouk tehnike in naravoslovja, pri čemer je to vprašanje za slovensko prihodnost in naš nadaljnji tehnološki in naravoslovni razvoj neprimerno pomembnejša tema od oblike (in vrednosti) plačila poslovilnega nastopa naše šampionke. /.../

Preberite celotno kolumno --->


Miha Mazzini: Strupeni posli

/.../ Takole mi je pripovedovala znanka, ena vodilnih slovenskih oblikovalk, malo mlajša od mene: "Prišla je prijazna nižja uradnica iz velike slovenske korporacije, največje na svojem področju, in me milo prosila, ali bi zanje oblikovala neki izdelek. Za ta namen nimajo prav nobenega denarja, žal. Tako je jamrala, da sem privolila in naredila, kar je želela. Miha, ali veš, da je potem ta izdelek dobil celo nagrado za najboljšega v svoji kategoriji? Nagrada je bolj simbolno finančna, podjetje je dobilo nekaj sto evrov, ampak so bili tako prijazni, da mi bodo pol nakazali, so rekli." /.../

Preberite celotno kolumno --->


Ali si Tina Maze zasluži zahtevano plačilo za zadnjo tekmo na Pohorju?

 • Da 45,27%
 • Ne 54,73%

Sorodne vsebine

Komentarji

20
 • kernest / 17.12.2016. ob 18:59

  Naša javnost je neznansko zainteresirana za to kako se delijo denarji kateri se njih niti ne tičejo. Prav nasprotno pa se obnaša ko se z davkoplačevalskim denrajem dela tako kot svinja počne z mehom .Tu pa beeee beeee. Če njen nastop prinese neka sponzorska sredstva je stvar dogovora koliko bo kdo od tega dobil. Kaj ima z tem sedaj javnost .... morebiti naj bi komu pomagala do boljšega izkoristka ?

 • APMMB12 / 18.12.2016. ob 06:03

  Tina Maze pozna svetovi poslovni svet in ve koliko je tam vredna, zato uveljavlja enake standarde doma. Ve pa tudi, da v svetu dobijo največ tisti, ki so najbolj zaslužni. To pa je v slovenskem smučanju prav ona.

 • amarita / 17.12.2016. ob 21:57

  udomafija sega tudi v slovenski sport...Vsi sportniki sloveije in ex Jugoslavije so si izgradili na zahodu odlicno kariero in postali profesijonalci ...v udbomafijski lepi dezeli pa denar poberejo aparatciki nezasluzeno in na roparski komunisticni nacin!!! LUSTRACIJA!!!

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano