Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 10. 2010,
15.27

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 15.27

8 let, 3 mesece

Policija - MOL 0 : 1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Da MOL pošilja kazni za plačilo prometnih prekrškov z enoletno zamudo, vemo vsi. Poglejmo, zakaj to ni le težava MOL-a.

V tem pogledu so zanimive tudi bolj ali manj sveže polemike o nenasilni vzgoji otrok v šoli in doma. Za kršitve, ki jih otrok naredi, se ga ne sme kot včasih udariti ali kakorkoli drugače fizično okregati. Logika je preprosta in nemara tudi preverjena; če otroci v svojem odraščanju ne spoznajo fizično-nasilne oblike represije, potem to zanje ni (več) prvi model za reševanje težav in se zato k taki obliki reševanja težav ne bodo zatekli takrat, ko bodo naleteli na ovire v samostojni interakciji z drugimi. Zveni verjetno. Seveda je treba dodati vsaj, da govorimo le o fizičnem reševanju težav in da bi bilo prav, da bi enako obravnavali tudi psihično, verbalno in nemara tudi socialno nasilje. A o tem kdaj drugič. Ta hip je za nas pomembno, da se je država odločila, da bodo red na mestnih cestah delali tudi mestni redarji. Ti, vsaj ljubljanski, so v enem letu pokazali, kako si to predstavljajo: v lanskih zgolj desetih mesecih so samo na območju MOL ustavili in oglobili (pravzaprav pa niso storili ne prvega ne drugega, prav to je težava) 26 tisoč prekrškarjev. Ocena zaslužka: med 5,5 milijona in 2,75 milijona evrov, odvisno od tega, koliko kršiteljev bo izkoristilo možnost "polovičke". S tem so na tako rekoč tujem terenu, policijskem, torej v gosteh, porazili policiste, ki so pred tem dosegli znatno nižji rezultat. Njihove prognoze za prihodnost so še boljše. Ko bodo mobilnima škodama dodali še štiri stacionarne radarje, računajo na številko 60 tisoč izdanih plačilnih nalogov letno.

A o tem kdaj drugič. Ta hip je za nas pomembno, da se je država odločila, da bodo red na mestnih cestah delali tudi mestni redarji. Ti, vsaj ljubljanski, so v enem letu pokazali, kako si to predstavljajo: v lanskih zgolj desetih mesecih so samo na območju MOL ustavili in oglobili (pravzaprav pa niso storili ne prvega ne drugega, prav to je težava) 26 tisoč prekrškarjev. Ocena zaslužka: med 5,5 milijona in 2,75 milijona evrov, odvisno od tega, koliko kršiteljev bo izkoristilo možnost "polovičke". S tem so na tako rekoč tujem terenu, policijskem, torej v gosteh, porazili policiste, ki so pred tem dosegli znatno nižji rezultat. Njihove prognoze za prihodnost so še boljše. Ko bodo mobilnima škodama dodali še štiri stacionarne radarje, računajo na številko 60 tisoč izdanih plačilnih nalogov letno.

Za primerjavo: vsi policisti v državi skupaj so lani na celotnem državnem ozemlju obravnavali 120.648 prekrškov prekoračitve hitrosti (te obravnavamo tudi v primeru MOL-a). Redarji torej delajo pridno in učinkovito ter predvsem tako, kot jim je bilo naročeno. Dokazali so, da za izrekanje prometnih prekrškov ni potrebno dolgotrajno policijsko šolanje, kakor je veljajo nekoč, in da je dovolj že to, da si marljiv.

To, da sistem za obdelavo podatkov in pošiljanje kazni ni (bil) dober, kot zdaj pravijo pristojni na MOL-u, ko pojasnjujejo, zakaj so prekrškarji dobili kazni eno leto po tistem, ko so napravili prometni prekršek, ni težava pridnih redarjev, po katerih zdaj padajo ogorčeni očitki.

To, da so ljudje krivdo in slabo voljo s sebe prevalili na redarje, MOL, državo ..., je jasno. Če jih za neumnost ne dobiš po prstih takoj, nisi v vzgojnem pogledu naredil nič. Tu ni večje modrosti.

Lahko smo si sicer enotni, da ni preprosto "narediti" učinkovite kazni. Da bi bila učinkovita, torej taka, da bo delovala preventivno in se za prekršek sploh ne bomo "odločili", mora biti primerno visoka in kršitelja mora doseči hitro.

Da naredi država, pa je vseeno, ali je to MOL, policija ali kateri drug njen organ, tak projekt, ki pade že na tem dobro znanem kazenskem inštrumentu, je pač nedopustno. Po tem, ko se že leta soočamo s poviševanjem kazni in hkrati z nesorazmerno enako velikim povečanjem varnosti je že vsem – vsaj mislil sem, da je tako – menda jasno, da dela kazen učinkovito še kaj drugega kot črke v členu zakonov, ki določajo višino kazni.

Poglejmo korak naprej. Kaj bo takrat, če se bo res enkrat zgodilo, da bo država postala učinkovita in bodo (zelo visoke) kazni učinkovito izvrševali v vseh instrumentih, ki kazen delajo celovito in učinkovito? Ste kdaj pomislili tudi na to?

Kolumna predstavlja mnenje avtorja, ne nujno tudi mnenje uredništva.

Ne spreglejte