Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 11. 2014,
11.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

orgazem

Petek, 14. 11. 2014, 11.28

8 let, 3 mesece

Nenavadni orgazem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije se dnevno med ljudmi odvije 100 milijonov spolnih odnosov. Veliko od teh se vsaj za enega konča brez vrhunca, nekatere pa orgasmus dobesedno ubija.

Prekletvo enega je blagoslov drugega Eden teh je bržkone Američan Dale Decker, ki ga dnevno povsem nepričakovano, predvsem pa brez delovanja v tej smeri, prizadene tudi do 100 orgazmov. Kar se morda kakšni nepotešeni duši zdi kot blagoslov, medicinska stroka definira kot "sindrom stalne genitalne vzburjenosti". Po Wikipediji je ta sindrom zelo "nenadne in nepredvidljive" narave, ki lahko udari kadarkoli in kjerkoli.

Tiskovna konferenca pri predsedniku države, predavanje na fakulteti ali pogreb so le nekatere od okoliščin, kjer si bržkone prisotnih ne želite presenetiti z mehkim pogledom in zgovornim nasmeškom. A so tudi prednosti, ki jih navedeni gospodič s pridom izkorišča. Zaradi intenzivnosti stanja spolnih odnosov ne potrebuje in jih po navedbah Daily Telegrapha tudi nima.

Prijetno s koristnim A opisani sindrom ni edini medicinski čudež, ki ljudi nepričakovano popelje do najvišje spolne stopničke. Praktično sosednja lokacija spolnih organov in mišic, ki skrbijo za drugo obliko olajšanja, poskrbi za nemalo tabujev (kjer jih že sicer ne manjka). Precej pogosto se namreč dogaja, da ta daljše posedanje na WC-školjki zaradi opisane mišične zmede pripelje do orgazma (pri obeh spolih).

Dr. Anish Sheth iz Princetona, sicer strokovnjak za prebavni cirkus v telesu, to nepričakovano stanje opisuje precej slikovito, ko pravi, da je "opravljanje velike potrebe za nekatere blizu verske izkušnje ali orgazma, v določenih primerih pa oboje hkrati".

A skupini teh, ki se zelo radi (in za zelo dolgo časa, predvidoma s časopisom) odpravijo na toaleto, dela družbo precej manjša, a tudi precej nesrečnejša skupina, ki jih med orgazmom sunkovito prizadene nenadna, neizprosna in nenadzorovana črevesna aktivnost. Te najbrž požene od strahu, že ko pomislijo na spolnost (kjer pa se zgodba na žalost ponovi).

Častni pohod s kosmiči A kot bralci in bralke bržkone vedo (četudi ne priznavajo), je kot igranje tenisa z nabijanjem žogice ob steno orgazem mogoče doživeti tudi po samostojni poti. Zgodovina zaradi odklonilnega odnosa do tega početja to imenuje "samotni greh". Ta je imel posebej v viktorijanskem obdobju ogromno gorečih nasprotnikov, ki so mnogokrat posegli tudi po skalpelu.

A težko bi našli večjega nasprotnika tega treninga za spolni odnos, kot je John Harvey Kellogg, sicer "izumitelj" kosmičev, ki se še danes po njem imenujejo (Kelloggs Cornflakes).

Po Kelloggovem mnenju je bil že spolni odnos s soprogo slaba in izrazito škodljiva zadeva (soproga, s katero jima brezmadežno spočetje ni uspelo, zato sta vse otroke posvojila, je bila bržkone vzhičena), masturbacija pa najhujši greh, ki je po njegovem trdnem prepričanju vodil do kar 39 različnih bolezenskih simptomov, med katerimi so tudi "splošna fizična in mentalna šibkost, defekten razvoj, razpoloženjska nihanja, drznost, slaba drža, otrdeli sklepi (ne piše, kateri), nagnjenost k začinjeni hrani, mozoljavost, neenakomerno bitje srca, epilepsija in celo slepota".

Pozneje je Kellogg razvil posebne koruzne kosmiče (današnji zajtrk zmagovalcev), ki jih je tržil kot zdrav, hitro pripravljen in protimasturbatorni obrok. Ljubitelji kosmičev (in čilija), brez skrbi, ne boste oslepeli.

Veliko truda za (skoraj) nič Jonathan Magolis v svoji Intimni zgodovini orgazma v njem vidi tudi potencialni prispevek k dnevni hranljivosti. Po njegovih navedbah namreč povprečni moški pridelek orgazma vsebuje 60 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa vitamina C, sila pomembne zadeve za naše telo (kako je prišel do tega podatka, si ne upam preverjati). Ta med drugim ponudi drugačen konec stavka "Ko vam Bog da limone …".

Isti avtor tudi malce razočara, ko razkrije, da povprečen homo sapiens (Dale Decker ne šteje) v stanju orgazma preživi okoli 20 sekund tedensko oziroma 12 minut letno. Za ves vloženi trud precej skromen rezultat, ki pa je bržkone odvisen od količine posteljnih aktivnosti.

Ne Francozi, Grki so najboljši ljubimci Ta po državah precej variira. Po statistikah raziskave Durex Global Sex Survey izpred nekaj let tu prednjačijo Grki, ki se spolnosti lotijo 164-krat letno. Morda njim "popoldanski počitek" dejansko pomeni isto kot večini hotelirjev.

Ne spreglejte