Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Petek,
12. 12. 2014,
11.01

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 12. 12. 2014, 11.01

8 let, 3 mesece

Moški, pazite se prijateljev, ki se hvalisajo z osvojitvami žensk

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če smo se v prejšnji kolumni osredotočili predvsem na prepoznavanje in postavljanje meja, da bi s tem preprečili vpletenost v nezvestobo ...

... pa se bomo tokrat dotaknili moških, ki v zvestobo kot takšno v osnovi sploh ne verjamejo in za katere je skakanje čez plot nekaj povsem normalnega ali, še več, jih to dejanje celo nekako osrečuje.

Še najbolj pa jih osrečuje, če lahko okoli sebe uničijo dobre odnose oziroma zakone in s tem porazijo moške! To niso odvisniki od spolnosti, ampak filanderji. Da bi obvarovali svoje zakone pred temi posamezniki, je pomembno predvsem to, da jih lahko prepoznate. Kdo so ti moški in kaj je v ozadju njihovih dejanj?

Dvojna merila glede spolnosti Veliko je bilo že povedanega in napisanega na temo odvisnosti od spolnosti. Današnja družba ima glede spolnosti in medpartnerske nezvestobe še vedno pogosto dvojna merila. Ena za moške in druga, bolj permisivna in stroga, za ženske. Menjavanje partnerjev ali nezvestoba je danes še vedno, predvsem za žensko, "smrtni greh" in ta je hitro ožigosana za "lahko", "cipo" itd.

Medtem so moški, ki menjavajo ženske skoraj tako kot spodnje hlače, celo frajerji. Ko se tak frajer enkrat spusti v vaš zakon ali odnos, ga zagotovo noben moški ne bo dojemal več tako frajersko.

Mnogi boste zdaj pomislili na odvisnike od spolnosti, a to niso te osebe. To so filanderji. Filanderji so tako imenovani ženskarji, katerih hrabro osvajanje žensk temelji predvsem na tekmovanju z moškimi! Da, prav ste prebrali, tekmovanju z moškimi!

Kdo so filanderji in kdo so odvisniki od spolnosti? Ob tem je nadvse pomembno, da znamo razlikovati odvisnike od spolnosti od filanderjev. Filanderji in odvisniki od spolnosti so si sicer zelo podobni, med njimi pa obstaja bistvena razlika. Medtem ko odvisniki občutijo sram in krivdo (spolnih partneric ne iščejo z namenom, da bi uničili drugi odnos), pa se filanderji počutijo povsem dobro ob svojem početju in namenoma uničujejo partnerske odnose zaradi zavisti. Še več, sram jih bi bilo, če tega ne bi počeli.

Filanderji so lahko v družbi zelo priznani ter celo občudovani, vplivni in uspešni ljudje, vendar se v sebi počutijo povsem prazne. Pogosto si tudi vpliv, moč in uspešnost na poslovnem področju zagotavljajo na enak način kot pri ženskah – z manipulacijami, lažmi in nasiljem.

Kako živi filander? Življenje filanderjev se vrti zgolj okrog dokazovanja svoje moškosti, kar lahko dosegajo na dva načina:

a) Tako da tekmujejo z drugimi moškimi (največkrat kolegom, poslovnim partnerjem ali prijateljem), ko pretkano in načrtno vstopijo v razpoko njihovega zakona in jim ukradejo njihove žene, ob čemer se počutijo močnejše ali boljše od svojega tekmeca. To ponavadi traja zelo kratek čas, saj ženske (tako kot njihovi možje in "prijatelji") po njihovi začetni prijaznosti, uslužnosti in očarljivosti slej kot prej sprevidijo njihovo narcisoidno ali celo psihopatsko, nevarno, manipulatorsko in podlo naravo.

Oni v nasprotju z vsemi svoja dejanja dojemajo kot normalna ter verjamejo, da jih drugi občudujejo in jim zavidajo. Verjamejo, da vsi moški delujejo tako ali pa si tega neskončno želijo. S svojimi trofejami se nato hvalijo drugim (ob tem zgodbice napihujejo), in če dobijo žensko, ki bi za njih "umrla", se počutijo kot "pravi" moški, kot "boljši" moški.

b) Tako da si prizadevajo imeti spolno nadvlado nad ženskami. Na ženske poskušajo narediti vtis s tem, da jim posvečajo čas, izražajo željo po razumevanju, s svojo fizično močjo, zmagami na različnih tekmovanjih, spretnostmi zapeljevanja, obvladovanjem vseh situacij, močjo, bogastvom in, če je potrebno, tudi z nasiljem. Zanje največji poraz in izgubo statusa pomeni to, da nadzor prevzame ženska ali da se v družbi moškega počutijo šibkejšega.

Filanderjeva spolnost je polna jeze in strahu Filanderji so v spolnost prisiljeni zaradi svoje samopodobe. To so moški, ki si bodo podložili spodnjice, da bo njihov penis na pogled večji. Da bi filanderstvo bolje razumeli, morate vedeti, da ženske za te moške niso ljudje v pravem pomenu besede. So nagrade ali lastnina – stvari, za katere moški tekmujejo, včasih za lastništvo, drugič za dostopnost. Vsaka trofeja prinese hitro minljiv občutek moči, privlačnosti in zaželenosti pri drugi osebi.

Filanderji imajo ponavadi o sebi zelo dobro ali predobro mnenje in se večinoma ne zavedajo svoje težave. Obstajajo pa različni tipi filanderjev, na primer psihopatski, očarljivi, prijazni, junaški, mejni, sovražni in neosebni filanderji.

Moški, pazite se prijateljev! Če dobro pomislite, lahko kaj hitro ugotovite, kdo bi bili lahko ti moški v vaši bližini. Pazite, koliko jim poveste o svoji sreči, že tako ali tako hitro najdejo nekaj, kar vam zavidajo. Zato: moški, pazite se prijateljev, katerih prva tema v življenju je puhlo hvalisanje z osvojitvami žensk, saj ti moški ne poznajo meja prijateljstva, so nemoralni in patološki lažnivci.

Ne glede na to, kako očarljivi in duhoviti so v zunanjem svetu, so pogosto doma in v sebi prave pošasti. Kaj hitro se lahko zgodi, da bodo naredili vse, da vam uničijo zakon ali še kaj drugega, še posebej če vas dojemajo kot srečnega.

Ne spreglejte