SiolNET. Siol Plus Kolumne
Veronika Podgoršek
Veronika Podgoršek
O kolumnistu
5,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Če me imaš zares rada, zakaj se ne ljubiš z menoj?

5,03

termometer

Seks
Foto: Shutterstock

Ljudje smo spolna bitja. Spolnost je zato tudi pomemben del partnerskih odnosov. Če je spolnost dobra, je možnost za uspešen odnos veliko večja. Če je slaba oziroma nezadovoljujoča, pa pogosto nakazuje na skorajšnji razpad odnosa.

To se dogaja zato, ker spolnost moški in ženske vidimo in dojemamo malce drugače, s tem pa tudi občutke ljubljenosti.

Odnos kot slika brez zvoka

Ženska se pogosto sprašuje, zakaj partnerju oziroma možu ni dovolj oziroma ta ne vidi, kako ga ona ljubi, ko pa ima prav zanj v hladilniku kupljen jogurt, ki ga ima rad le on, in zakaj mu ni dovolj, da ima  skuhano večerjo, oprano ter zlikano perilo in da je  dobro poskrbela za otroke ...

A kaj, ko ženski po drugi strani tudi ni dovolj in ne občuti ultimativnega občutka ljubljenosti, da ji mož ali partner zamenja gume na avtomobilu, pokosi travo okoli hiše in pospravi svoje nogavice za seboj.

V bistvu pa ne moškemu in ne ženski ni zadosti, da si rečejo, pa saj veš, da te imam rad, ne da ti to povem in pokažem. Saj veste, kot slika brez zvoka. Nekaj manjka!

Ženska se pogosto sprašuje, zakaj partnerju oziroma možu ni dovolj. Ženska se pogosto sprašuje, zakaj partnerju oziroma možu ni dovolj. Foto: Thinkstock

Ženske so z Venere

Ženska se počuti ljubljeno, ko ji moški reče:

Draga moja, kako si?

Kakšen si imela dan?

Si utrujena?

Ti lahko kaj pomagam?

Čemur sledi še objem, poljub in kakšen kompliment. To je tisto, ko ženska reče sama sebi: tega moškega res zanimam. Sem mu pomembna. Pogovarja se z menoj. Ljubi me. To je to!

Ženska se po končanem (lepem) pogovoru, kjer se počuti slišano in razumljeno, namreč počuti že tako ljubljeno in pomirjeno, da lahko le še mirno in sladko zaspi.

Moški ženske pogosto ne želi obremenjevati. Moški ženske pogosto ne želi obremenjevati. Foto: Thinkstock

Moški so z Marsa

Kaj pa moški? Pri njem je bil pogovor (ali pogosto le poslušanje svoje žene ali partnerice) zgolj uvertura.

Moški namreč pogosto ne želi ženske obremenjevati z (službenimi) zapleti. Saj vemo, stvari mora pač urejati sami. Saj zmore. Ga pa to pogosto pahne tudi v občutke osamljenosti in nerazumljenosti.

Vsekakor moškemu veliko pomeni, da so stvari doma urejene, da tečejo. Vendar pa začuti ultimativno ljubezen, če se mu ženska telesno preda.

Da ne govorimo o tem, da si ga ženska SAMA zaželi in plane po njem. Da si ga vzame. Lahko sredi noči, ko sanja. No, vsaj misli, da sanja.

Ali pa po tem, ko ji on nameni malo verbalne komunikacije, to vodi naprej v združitev  dveh teles. Ja, tudi moški si želi, da bi njegova ženska naredila kdaj prvi korak oziroma, da bi ženska prevzela vodilno mesto. Če je on pokazal, kako jo ljubi s poslušanjem in besedami, ženska to svojemu moškemu pokaže z ljubljenjem.

Ljubljenje je moškemu v besednem izražanju: pripadam ti, ljubim te, všeč si mi, želim si te, tvoja sem. Zato tudi moški želijo to še in še in še (kot si ženska želi še in še in še pogovorov). Če je to podkrepljeno še z resničnimi izgovorjenimi besedami, pa še toliko bolje.

Ženske in moški si ljubezen izkazujemo na drugačen način. Ženske in moški si ljubezen izkazujemo na drugačen način. Foto: Thinkstock

Besede, besede, besede …

Vendar pa ženske pogosto mislijo, da je besedno laskanje narejeno izključno za ženske. To je pogosto posledica začetnega dvorjenja moških.

Imajo pa besede pri obeh spolih izjemno moč: želim si biti z žensko kot si ti. Točno tako sem si vedno želel. Kako si ti čudovita. Kako sposobna. Kako lepe lase imaš. Všeč mi je tvoja ritka. Da ne govorim o ustnicah … tovrstne besedne zveze prebudijo občutek pripadnosti, vzdražijo žensko telo in prebudi se želja po še več, po še močneje.

Pa vendar si po drugi strani moški želijo prav enako. Biti opaženi. Biti občudovani. In predvsem biti zaželeni. Tako kot ženske. Besede: ljubi me, kot me le ti znaš. Dotakni se me kot se me le ti. Lahko moškega odnesejo v višave.

Seveda pa morajo biti besede iskrene. Poudariti oziroma ubesediti je potrebno kvalitete, obline, dele telesa, gibe, ki so vam zares všeč. Puhle besede namreč kaj hitro izzvenijo. Neskončno dobrodošlo in pomembno je govoriti tudi med samim ljubljenjem o tem, kaj vam paše in tudi kaj vam ne paše oziroma kaj in česa si želite. Ob tem pride do skupnega raziskovanja in še globljega povezovanja.


Morda vas zanima še:

Sodobno suženjstvo

Ne želim biti z nekom, ki si ne želi biti z menoj

Vas v drugem odnosu ponovno čaka razočaranje?

Želite odrasle otroke? Pustite jim odrasti.


Ko ženska zavrne spolnost, ne moškega

Ko ženska moškega spolno zavrne, to moškemu pomeni osebno zavrnitev. Moški bi rekel, zavrnila si me! Ženska pa reče, zavrnila sem spolnost in ne tebe. Na tem delu mora zato ženska narediti kakšen korak naprej in to tudi ubesediti, moškega na tak način ovrednotiti, pa vendar to zanj ne bo povsem sprejemljivo in ne bo ravno skakal od sreče.

Ne bo mu ravno jasno, zakaj niste najbolj srečna ženska na svetu, da si vas vaš moški tako močno želi in da mu tako močno dišite. Počuti se podobno, kot se ženska počuti ob tem, ko ji partner ne nameni časa in se z njo ne pogovarja.

Poznate učinek polne mize? Poznate učinek polne mize? Foto: Thinkstock

Učinek polne mize

Pogosto pa se zgodi tudi, ko imamo par, kjer sta sicer oba zelo spolno dejavna, pa vendar ob obilici ljubljenja pride do efekta "polne mize". Saj veste, ko imate polno obloženo mizo, ste siti, polni in želja po hrani upade.

No, se pa to dogaja tudi moškim, ki so v zakonu oziroma odnosu zelo spolno in tudi čustveno nahranjeni – da sami kdaj rečejo, dovolj, pa ne že spet.

Ampak, drage dame, ko vas moški naslednjič hudomušno vpraša: Me ljubiš? vam v bistvu sporoča: ljubi se z menoj!

V novem letu vam iskreno želim veliko izražene ljubezni!

Kolumne izražajo stališča avtorjev, in ne nujno tudi organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva Siol.net.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 76
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin