Predor pod Ljubljanskim gradom bo odprt do novembra

Sanacijska dela v predoru pod Ljubljanskim gradom se bodo začela 15. avgusta, najpozneje 1. novembra pa naj bi predor odprli, je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković.
Predor pod Ljubljanskim gradom bo odprt do novembra

Kot je na novinarski konferenci dejal Janković, se bo obnova predora pod Ljubljanskim gradom, za katerega so ugotovili, da je v zelo slabem stanju, začela 15. avgusta. Najpozneje 1. novembra pa naj bi predor odprli, "če ne bodo v njem še česa našli", napoveduje ljubljanski župan. Zaenkrat sicer še ni jasno, kakšen poseg bo v predoru potreben. Tako še ne vedo, ali bo treba odstraniti notranjo oblogo ali pa bo zadostovala še ena dilatacija, je pojasnil Janković in napovedal, da bo to znano prihodnji teden. Promet bo preusmerjen na Roško Na vprašanje, kako bo v tem času, ko bo predor zaprt, s prometom, Janković odgovarja, da "izjemno težko". Promet bo usmerjen na Roško, v tem mesecu pa bodo odprli tudi Kopitarjevo ulico. Ta mesec bo po Jankovićevih besedah končan tudi Ciril Metodov trg, poleg tega pa naj bi čim prej poskušali tlakovati ulico od Robbovega vodnjaka proti Kopitarjevi ulici, da bodo tamkajšnji lokali čim prej dobili dostop. Breg odprt do konca avgusta Tudi Breg bo odprt konec avgusta, z izjemo dveh elementov, je pojasnil župan. Še nekaj časa jim bo namreč vzelo restavriranje vodnjaka, ki ga bodo nato premaknili za nekaj metrov proti Ljubljanici, poleg tega pa še vedno čakajo soglasje Zavoda za varstvo kulturne dediščine za izgradnjo stopnic do Ljubljanice.

Glede gradnje Mesarskega mostu pa je Janković napovedal, da bodo podpisali pogodbo z izbranim izvajalcem še pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja. Ob tem se Jankoviću sicer zdi nesmiselno, da bi mestna občina plačevala za stavbne pravice za nabrežje, ki ga občina vzdržuje, čeprav bi ga morala država.

"Projekt Stožice lepo napreduje" V zvezi s projektom Stožice pa je Janković povedal, da je minuli mesec družba Greb srbski Delti izstavil fakturo za 5,2 milijona za projektno dokumentacijo, ter vložil tožbo proti proti tej družbi za 20 milijonov evrov. Sicer pa projekt po Jankovićevih besedah "lepo napreduje", tako da bo konec septembra "tam že veliko videti".

Nova začasna parkirišča Mestna občina Ljubljana se z vlado dogovarja tudi o prenosu zemljišča gradbišča Nuka II., ki naj bi ga vlada prenesla na MOL v upravljanje. To zemljišče bo po Jankovićevih besedah namenjeno za začasno parkirišče s 120 parkirnimi mesti, dokler ne bo zgrajena garažna hiša pod Kongresnim trgom.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • Борце / 10.03.2017. ob 17:06

    Ja a ga ni pred 'kratkih' spedenal SCT?? Eden zadnjih projektov ...

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano