SiolNET. Posel danes
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uspešen menedžer prihodnosti - digitaliziran, inovativen, drzen

0,23

termometer

 | Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Uspešni menedžerji bodo v prihodnosti tisti, ki bodo svoje premoženje upravljali inovativno in drzno, pri tem na vseh ravneh uporabljali najnaprednejše digitalne rešitve in napredne podatke. Ključno bo tudi poslovanje na kitajskem trgu, napovedujejo raziskovalci ameriškega svetovalnega podjetja Boston Consulting Group.

Prvič po finančni krizi leta 2008 so prihodki in dobički podjetij po svetu lani padli. Če bodo upravljavci premoženja želeli ostati uspešni, bodo morali uporabljati napredne podatkovne tehnologije, biti inovativni in popolnoma preoblikovati svoj način dela, pravi poročilo The Boston Consulting Group (BCG).

Pet ključnih nasvetov za uspešno upravljanje premoženja v prihodnosti

- Inovacije in odličnost pri upravljanju,
- uporaba naprednih podatkov in odločevalskih tehnologij,
- strukturno upravljanje stroškov,
- prodor na kitajski trg in druge hitro rastoče trge,
- strateške združitve in prevzemi, da se oblikuje optimalen poslovni model.

Hitro bodo morali prepoznavati priložnosti, biti drzni in pripravljeni na spremembe na vseh področjih svojega dela, napovedujejo raziskovalci.

Konkurenčnost bodo ohranili z visokotehnološkimi inovacijami in odličnostjo v upravljanju celotnega portfolia izdelkov in poslovanja.

Pomembno bo izboljšati učinkovitost poslovanja, a to ne bo dovolj. Uspešni menedžerji bodo tisti, ki bodo stroške upravljali na strukturni ravni, poudarjajo v BCG.

Priložnost za rast je tudi vstop na kitajski trg, saj je ta ena redkih izjem v svetu, ki hitro raste.

Raziskava BCG je bila opravljena med 153 vodilnimi upravljavci, ki upravljajo 43 bilijonov dolarjev (približno 37,7 bilijona evrov) premoženja oziroma 62 odstotkov profesionalno upravljanega svetovnega premoženja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin