Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
27. 1. 2017,
10.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

1

Natisni članek

obala morje stanovanja nepremičnine Osebne finance

Petek, 27. 1. 2017, 10.16

6 let, 6 mesecev

Za koliko na dražbah ponujajo apartmaje na hrvaški obali

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

1

Poreč, Hrvaška | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Čeprav zima v Sloveniji še vedno kaže zobe, nekatere že greje misel na poletni dopust. Tega večina Slovencev preživi v sosednji Hrvaški, mnogi imajo tam tudi vikende. Za vse preostale pa se zanimive nakupne priložnosti ponujajo v prihajajočih mesecih. Do glavne turistične sezone imajo čas, da nepremičnine po svojih zamislih preuredijo v počitniške objekte.

Cene nepremičnin na Jadranu so premo sorazmerne bližini morja. Bližje obali je nepremičnina, višja je cena. Ceno dviguje tudi pogled na morje.

Izbrskali smo najbolj zanimive nepremičnine na hrvaški obali, ki se bodo v kratkem znašle na dražbah. Izklicne cene se gibljejo med 500 in tisoč evri po kvadratnem metru. Zainteresirani kupci naj si nepremičnino obvezno ogledajo v živo, naredijo naj vpogled v cenilno poročilo ter preverijo zemljiško knjižno stanje nepremičnine. Z malo sreče in nekaj truda lahko poceni pridejo do vikenda na morju. Za sodelovanje na dražbah je potrebno plačati varščino, običajno desetino izklicne cene, ki jo v primeru neuspešnega nakupa dobijo povrnjeno.

Hrvaške nepremičnine na dražbah | Foto: V bližini puljskega amfiteatra bo 7. februarja na dražbi na prodaj 28 kvadratnih metrov veliko mansardno stanovanje z balkonom. Izklicna cena znaša slabih 22 tisoč evrov.

Hrvaške nepremičnine na dražbah | Foto: V neposredni bližini katedrale Svetega Vida na Reki bo 22. februarja na prodaj stanovanje v stari meščanski hiši. Za 50 kvadratnih metrov stanovanja v drugem nadstropju je izklicna cena postavljena pri 28.500 evrih.

Hrvaške nepremičnine na dražbah | Foto: V vasici Burići pri Kanfanarju, ki je iz Rovinja oddaljena 20 kilometrov, bo 2. februarja na prodaj manjša hiša z vrtom. Izklicna cena znaša slabih 29 tisočakov.

Hrvaške nepremičnine na dražbah | Foto: V idilični uvali Koromašna na otoku Žirje v šibenskem arhipelagu, ki je povezan z dnevno trajektno linijo, bo 14. februarja na prodaj hiša na obali. Izklicna cena znaša slabih 33 tisočakov.

Hrvaške nepremičnine na dražbah | Foto: V Poreču bosta 16. februarja na prodaj dva pritlična apartmaja v večstanovanjski hiši. Manjši, površine 42 kvadratov, bo na prodaj za najmanj 35 tisoč evrov, štiri kvadrate večji apartma pa za slabih 39 tisočakov.

Hrvaške nepremičnine na dražbah | Foto: V Pulju bo 8. februarja na prodaj 48 kvadratnih metrov mansardnega stanovanja po izklicni ceni 44.600 evrov.

Hrvaške nepremičnine na dražbah | Foto: V vasici Mušalež blizu Poreča bo 2. februarja na prodaj 67 kvadratnih metrov veliko stanovanje. Izklicna cena za stanovanje v prvem nadstropju apartmajskem hiše znaša dobrih 45 tisoč evrov.

Hrvaške nepremičnine na dražbah | Foto: V mestu Murter na istoimenskem otoku se bo 14. februarja dražilo stanovanje s teraso. Izklicna cena za 70 kvadratov znaša slabih 46 tisoč evrov.

Hrvaške nepremičnine na dražbah | Foto: Najmanj 69 tisoč evrov bo potrebnih za nakup hiše v Poreču, ki stoji na 270 kvadratnih metrih zemljišča.

Hrvaške nepremičnine na dražbah | Foto: Na otoku Unije bosta konec januarja na voljo dva apartmaja v starejši hiši. Izklicna cena za celoto znaša dobrih 78 tisoč evrov.

Ne spreglejte