Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2016,
12.15

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

svetovna borza trgovanje delnice Ferrari Fortrade

Sreda, 6. 4. 2016, 12.15

7 let, 2 meseca

Vzemite brezplačnih 50 evrov in trgujte s ceno delnic Ferrarija

Oglasno sporočilo

Foto: Fortrade

Čeprav se je z dejavnostmi teh podjetij šele pred kratkim začelo trgovati na borzi, mora uprava Ferrarija februarja odločiti, da se nagradijo njeni delničarji z letno dividendo v višini skoraj 0,51 dolarja (0,45 evra) na delnico, kar je zelo dobro za donos v višini 1,1%.

Izkoristite to enkratno priložnost in vzemite 50 evrov za trgovanje z delnicami Ferrarija na svetovnem trgu.

Brezplačnih 50 evrov lahko prevzamete tukaj.

Poleg prestiža, ki ga prinaša sama blagovna znamka, so delnice Ferrarija zanimive predvsem zaradi zvestih kupcev avtomobilov blagovne znamke Ferrari. Bogate posameznike, ki kupujejo tako drage avtomobile, ekonomske krize redko prizadenejo, kot je to v primeru srednjega sloja prebivalstva. Prodaja se izvaja po principu naročil nekaj mesecev vnaprej in je zelo stabilna. Podjetje Ferrari ima tudi izjemno dobre obete za rast, ta rast pa ni odvisna od stanja globalne ekonomije.

Podjetju Ferrari najbolj koristi ekskluzivnost. Če se upošteva,  koliko vozil proizvedejo letno, ima ta proizvajalec luksuznih avtomobilov neverjetno moč pri določanju cen. Do leta 2018 ima podjetje v načrtu, da na trg letno lansira en novi model avtomobila. Tudi po načrtih do leta 2018 bo proizvodnja ostala pod 7.000 vozil letno, da bi, v kolikor bodo pogoji ustrezni, proizvodnja po tem obdobju narasla na 10.000.

Wall Street predvideva, da obstaja možnost, da bo dobiček na delnico do leta 2018, znašal 2 dolarja (1,76 evra).

Leta 2015 je Ferrari skoraj 73 % vseh prihodkov ustvaril s prodajo rezervnih delov in športnih avtomobilov. Za primerjavo v letu 2014 je ta odstotek znašal 70 %.

Seveda se tudi podjetje, kot je Ferrari, srečuje s tveganji pri svojem poslovanju. V kolikor dirkaška ekipa Ferrarija v tekmovanju Formule 1 začne zaostajati za konkurenco, bi to škodilo ugledu znamke Ferrari, kar bi se verjetno odrazilo v številu naročil.

Kot stojijo stvar zdaj, je videti, da podjetje dobro opravlja svoj posel s strategijo majhne proizvodnje. V kolikor se bo povpraševanje nadaljevalo z rastjo, bi Ferari lahko povečal cene svojih avtomobilov in s tem povečal profitabilnost, kar so sanje vsakega podjetja.

Brezplačnih 50 evrov lahko prevzamete tukaj.

Trenutna cena delnic se giblje okoli 41 dolarjev (36,11 evrov) po delnici in po navedbah Wall Street Journala bi cena do konca leta lahko znašala 56 dolarjev (49,32 evra), pravijo v Fortradu.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte