Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2016,
14.43

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

borza Peugeot Fortrade

Sreda, 16. 3. 2016, 14.43

7 let, 2 meseca

Vsem bralcem brezplačnih 50 evrov za trgovanje z delnicami Peugeota

Oglasno sporočilo

Foto: Lyxor

Trenutna cena delnic Peugeota se giba nekje okrog 14 dolarjev, vendar po ocenah Financial Timesa bi cena delnic tega leta lahko dosegla vrednost 27 dolarjev.

Licencirana borzna hiša Fortrade vsem bralcem portala Siol.net podarja BRAZPLAČNIH 50 evrov za trgovanje s cenami delnic Peugeota na svetovni borzi.

50 evrov za trgovanje prevzemite tukaj.

Pred dvema letoma je bilo podjetje Peugeot na meji propada, kar je pripeljalo do tega, da se je Francija odločila pomagati podjetju z dokapitalizacijo v višini 3 milijard evrov.

Francoska vlada in kitajski proizvajalec avtomobilov Dongfeng sta kupila vsak po 14 % delež podjetja.

Od takrat je Carlos Tavares, predsednik upravnega odbora podjetja, reorganiziral podjetje in obnovil profitabilnost, zmanjšal število modelov avtomobilov in stroškov podjetja.

Leta 2015 je podjetje ustvarilo 1,2 milijarde evrov dobička. Za primerjavo, leta 2014 je bilo podjetje 555 milijonov evrov v izgubi. Podjetje je v predhodnem letu ustvarilo 3,8 milijarde evrov prihodkov, s čimer je preseglo zastavljen cilj za 2 milijardi evrov, ki je bil načrtovan za obdobje 2015-2017.

5. aprila bo podjetje Peugeot objavilo nov načrt rasti in tudi informacije glede dividend na dobiček v letu 2016, kar bo prvič po letu 2010, ko so bile nazadnje izplačane dividende.

Odlični rezultati v lanskem letu so bili tudi rezultat okrevanja evropskega avtomobilskega tržišča, ki je utrpelo velike izgube v času finančne krize. Prodaja avtomobilov je v prejšnem letu zrasla za 9,3 %, kar je največja stopnja rasti po letu 2009.

Konec februarja je podjetje objavilo, da so zdaj, ko so ustvarili vse srednjeročno zastavljene cilje, pripravljeni na sodelovanje z drugimi proizvajalci avtomobilov. Peugeot je ob obisku predsednika Irana v Franciji podpisal pogodbo z iranskim proizvajalcem avtomobilov Khodro v vrednosti 427 milijona evrov, v obliki odpisa dolgov, bonusov in raznih popustov.

Kot del dogovora bosta Peogeot in Citroen skupaj s Khodro proizvedli 200 tisoč vozil mesečno, s koriščenjem delov, proizvedenih v Iranu.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte