Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
12. 4. 2016,
15.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

2

Natisni članek

dražba nepremičnine Ljubljana Osebne finance

Torek, 12. 4. 2016, 15.18

6 let, 6 mesecev

Vila blok na dražbi prodan za sto tisočakov dražje od izklicne cene

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

2

Zavetiška ulica 7 | Foto Rajko Hovnik

Foto: Rajko Hovnik

Ponudbo za nakup večstanovanjskega objekta ob Jamovi cesti na Viču sta poslala dva ponudnika. Najboljši ponuja dobrih 800 tisoč evrov.

Večstanovanjski objekt na Zavetiški ulici 7 v Ljubljani bo dobil novega lastnika. Po neuradnih informacijah sta zavezujočo ponudbo oddala dva kupca, najboljša ponudba je za več kot sto tisočakov presegla izklicno ceno. Ta je v drugem zbiranju ponudb znašala 700 tisoč evrov in je bila tretjino nižja kot v prvem.

Vse stanovanjske površine skupaj merijo 700 kvadratnih metrov. V kleti so podzemne garaže in shrambe. Etažna lastnina je urejena in vpisana v zemljiško knjigo.

Kakšne načrte ima z objektom najboljši ponudnik, ni znano. | Foto: Rajko Hovnik Kakšne načrte ima z objektom najboljši ponudnik, ni znano. Foto: Rajko Hovnik

Najmanjši stanovanji v pritličju objekta merita 41 in 66 kvadratnih metrov stanovanjske površine, obema pa pripadata zunanji terasi. V prvem nadstropju je 117 kvadratnih metrov veliko stanovanje, terasa obsega 38 kvadratnih metrov površine. Največje je šestsobno dupleks stanovanje na vrhu objekta, ki ima 238 kvadratnih metrov stanovanjske površine in 85 kvadratnih metrov zunanje terase.

Nekateri interesenti, ki so si objekt podrobneje ogledali, so na primer razmišljali, da bi veliko stanovanje predelali v dve manjši. Tako bi ju lahko prodali lažje in dražje.

Neuradno sta obe zavezujoči ponudbi oddala slovenska kupca, ni pa še znano, ali gre za pravni ali fizični osebi.  | Foto: Rajko Hovnik Neuradno sta obe zavezujoči ponudbi oddala slovenska kupca, ni pa še znano, ali gre za pravni ali fizični osebi. Foto: Rajko Hovnik

Stečajni upravitelj podjetja za projektiranje in svetovanje JPM, ki je objekt zgradilo, bo po natančnem pregledu prispelih ponudb najboljšega ponudnika pozval k podpisu kupoprodajne pogodbe. Ta ima za plačilo na voljo 90 dni. Ko bo kupnina poravnana, bo stečajnik sodišču predlagal vpis novega lastnika v zemljiško knjigo.

Uradna informacija o uspešni prodaji in imenu novega kupca bo znana, ko bo stečajni upravitelj vse dokumente predal sodišču in bodo objavljeni na Ajpesu. Neuradno sta obe zavezujoči ponudbi oddala slovenska kupca, ni pa še znano, ali gre za pravni ali fizični osebi.

Prav tako nam ni uspelo pridobiti podatka, kakšne načrte ima z objektom najboljši ponudnik.

V prvem nadstropju je 117 kvadratnih metrov veliko stanovanje, terasa obsega 38 kvadratnih metrov površine. | Foto: Rajko Hovnik V prvem nadstropju je 117 kvadratnih metrov veliko stanovanje, terasa obsega 38 kvadratnih metrov površine. Foto: Rajko Hovnik

Stečajni upravitelj Blaž Štumpfl je z drugim in uspešnim poskusom prodaje objekta zadovoljen. "Vsaka zadeva, ki se prodaja v stečaju, ima kupca. A očitno je bila prvotna cena previsoka," je prodajo komentiral Štumpfl, ki tako kot njegovi kolegi opaža, da se nepremičnine v stečajih prodajajo bistveno lažje kot pred leti.

"Danes se nekatere nepremičnine prodajo že na prvi dražbi, kar je bilo še pred tremi ali štirimi leti nepredstavljivo," še sklene.

Če kupec kupnine v roku ne bo poravnal, bo ob 70 tisoč evrov varščine. Sodišče bo nato odločilo, ali bo objekt ponujen drugemu najboljšemu ponudniku ali pa bo organizirano novo zbiranje ponudb.

Ne spreglejte