SiolNET. Posel danes Finance
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Veliko zanimanja za štiri luksuzna stanovanja v ljubljanski Šiški

4

termometer

V mirnem predelu ljubljanske Šiške so na prodaj štiri luksuzna stanovanja v objektu Vila Alja, za katere vlada veliko zanimanja. Izklicne cene se gibljejo med 150 in 238 tisočaki.

Vila blok na Aljaževi ulici 45 ima šest luksuznih stanovanj s panoramskim dvigalom in podzemnimi garažami. Pred leti ga je zgradilo podjetje Saninvest, ki je bilo v lasti pokojnega novinarja in urednika Danila Slivnika. Ta je že dve leti v stečaju. Dve stanovanji jim je uspelo prodati takoj po izgradnji leta 2010, štiri pa so do danes ostala neprodana.

Izklicne cene stanovanj, ki jim pripadajo parkirni prostori, se gibljejo med 150 in 238 tisoč evri. Najcenejše stanovanje meri 59 kvadratnih metrov stanovanjske površine, 23 kvadratov pokrite terase in 43 kvadratov atrija. Najdražje stanovanje na vrhu objekta se razprostira na 100 kvadratnih metrih, poleg tega ima 33 kvadratov pokrite terase.

Cene tokrat petino nižje Zbiranje zavezujočih ponudb se izteče jutri. Stečajni upravitelj Aleksander Šimon je dejal, da je glede na plačilo predujmov zanimanje za stanovanja veliko. "Za stanovanja je bilo že na prejšnjih dražbah precej zanimanja, a je bila cena očitno previsoka. Zdaj so cene od prvotnih nižje za petino in kupci so prepoznali pravi trenutek za nakup," je dejal. S še večjim popustom se ni strinjal ločitveni upnik, je dodal.

Kupec mora do poteka roka za oddajo zavezujočih ponudb plačati varščino v višini 10 odstotkov izhodiščne cene. V izklicnih cenah ni vključen 9,5-odstotni DDV, ki ga mora po nakupu še poravnati kupec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin