Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 5. 2015,
10.13

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

osebne finance vzajemni skladi

Sreda, 20. 5. 2015, 10.13

7 mesecev, 4 tedne

V vzajemne sklade aprila največ vplačil v zadnjih sedmih letih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Domači vzajemni skladi so imeli aprila največ vplačil od začetka krize. V vseh tipih skladov so se tudi povečala nova vplačila, konec meseca so upravljali skoraj 2,5 milijarde evrov premoženja.

April je bil za sklade slovenskih družb za upravljanje izjemen mesec glede na denarni tok, saj so se najbolj povečala neto vplačila od decembra 2007. Skupaj so vlagatelji v domače sklade vplačali za 41,7 milijona evrov več, kot so jih upravljavci izplačali. Največ novih sredstev in tudi vlagateljev so privabili delniški skladi.

Domači vzajemni skladi upravljajo 2,5 milijarde evrov Vsi tipi domačih vzajemnih skladov so sicer zaznali rast novih vplačil in konec prejšnjega meseca upravljali skoraj 2,5 milijarde evrov premoženja. To je največ v zadnjih sedmih letih.

Ob tem je po odličnem prvem četrtletju za vzajemne sklade tudi april poskrbel za rast premoženja vlagateljev. Čeprav se je ta upočasnila, predvsem zaradi manjšega popravka sredi meseca, pa je bil mesec za vlagatelje še vedno donosen. Od začetka leta so namreč svoje premoženje oplemenitili že za več kot deset odstotkov.

Najdonosnejše kitajske in ruske delnice, Indija slabše Najvišjo rast so imeli aprila tisti delniški skladi, ki večji del sredstev vlagateljev investirajo v kitajske in ruske delnice. Slabše so mesec končali skladi, ki sredstva vlagajo v indijske delnice. Tudi skladi, ki sredstva vlagajo v ameriške delnice in v delnice podjetij iz sektorja farmacija, so mesec končali v rdečem.

Med panožnimi skladi so se za najdonosnejše v četrtem letošnjem mesecu izkazali tisti, ki vlagajo v delnice podjetij iz panoge surovine in energetika, medtem ko so mesec slabše končali tisti skladi, ki vlagajo v podjetja iz panog zdravstvo, osnovne potrošne dobrine, informacijska tehnologija, nepremičnine, finance, potrošne dobrine in telekomunikacije.

Ne spreglejte