Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2019,
10.00

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

poslovanje podjetje Krka

Četrtek, 1. 8. 2019, 10.00

4 leta, 8 mesecev

Skupina Krka za letos napoveduje 172 milijonov evrov dobička

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
družba Krka | Foto STA

Foto: STA

Skupina Krka, ki je v polletju ustvarila 761,3 milijona evrov prihodkov od prodaje in 139,9 milijona evrov čistega dobička, na letošnje leto gleda optimistično. Za 2019 načrtuje prihodke od prodaje v višini 1,38 milijarde evrov ter čisti dobiček v višini 172 milijonov evrov, so sporočili iz Krke.

Krka
Novice Skupina Krka v polletju še okrepila dobiček

"Če bodo razmere do konca leta ostale približno takšne, kot so na naših glavnih trgih danes, predvidevamo, da bosta prodaja in predvsem dobiček višja od načrtovanih konec lanskega leta," so zapisali v danes objavljenem nerevidiranem poročilu o poslovanju v prvem polletju.

Skupina Krka je v prvem polletju dosegla 761,3 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 12 odstotkov več kot v primerljivem lanskem obdobju. Čisti dobiček se je povečal za 38 odstotkov na 139,9 milijona evrov. Dobiček iz poslovanja pa se je povečal za 14 odstotkov na 154,5 milijona evrov. Prve, zelo podobne rezultate o poslovanju je Krka razkrila na skupščini v začetku meseca.

V skupini, v kateri je konec junija delalo 11.523 ljudi, od tega 5744 v tujini, so v prvi polovici leta prodali za 642,6 milijona evrov zdravil na recept, kar je 13 odstotkov več kot v primerljivem lanskem obdobju. Ta segment v skupni prodaji predstavlja 84,6-odstotni delež. Prodajo zdravil na recept so povečali na vseh tujih trgih, v Sloveniji je ostala na ravni primerljivega lanskega obdobja.

Jože Colarič, Krka
Novice Krka po rekordnem lanskem letu rastla tudi v začetku tega leta

Prodaja izdelkov brez recepta, ki v skupni prodaji zavzema 8,3 odstotka, se je povečala za sedem odstotkov na 62,5 milijona evrov. Veterinarskih izdelkov so ob dvoodstotni rasti prodali za 35,8 milijona evrov, ti v prodaji zavzemajo 4,7 odstotka. Prodaja zdraviliško-turističnih storitev, ki v skupni prodaji zavzema 2,4 odstotka, se je povečala za šest odstotkov na 18,4 milijona evrov.

V prvih šestih mesecih leta so registrirali šest novih izdelkov v 12 farmacevtskih oblikah in jakostih. Za naložbe so v skupini namenili 52,6 milijona evrov. V Bršljinu v Novem mestu so povečali zmogljivosti v obratu za proizvodnjo veterinarskih izdelkov, v obratu v Ljutomeru so povečali zmogljivosti za proizvodnjo pastil, v Ljubljani pa so za 12 milijonov evrov zgradili novo poslovno stavbo.

Krka
Novice Krka z rekordnimi prihodki in dobičkom

Ključna naložba je 54 milijonov evrov vreden razvojno-kontrolni center 4 v Ločni v Novem mestu. Objekt je zgrajen, dodatno opremljanje prostorov je v zaključni fazi. Tam so zgradili tudi večnamensko skladišče, ki bo z novim transportnim sistemom začelo obratovati januarja prihodnje leto. Obrat v Ločni bodo opremili z dodatno tehnološko opremo. V Krškem potekajo priprave na gradnjo novega skladišča nevarnih snovi, ki naj bi jo zaključili sredi prihodnjega leta.

Skupina je naložbeno aktivna tudi v tujini. V tovarni Krka-Rus na območju mesta Istra na severozahodu Moskve načrtujejo nove proizvodne in laboratorijske zmogljivosti v vrednosti 33 milijonov evrov. V centru v Jastrebarskem na Hrvaškem pa zaključujejo naložbo v proizvodnjo veterinarskih izdelkov v trdnih farmacevtskih oblikah.

Najuglednejši delodajalec za leto 2018
Novice Krka že sedmič zapored najuglednejši slovenski delodajalec #foto #video
Ne spreglejte