SiolNET. Posel danes Finance
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prodaja stanovanj v Nokturnu presegla pričakovanja

1,28

termometer

Stanovanjska soseska Nokturno
Foto: Klemen Korenjak

DUTB je v dveh mesecih prodaje stanovanj v koprski soseski Nokturno izbrala zavezujoče ponudbe 47 ponudnikov, ki so bile višje od izklicnih cen. Prodaja je, glede na dejstvo, da prva faza prodaje še ni končana in da gre za stanovanja višjega kakovostnega razreda, že presegla pričakovanja, so sporočili iz DUTB.

Glede na to, da je bilo v vsem letu 2015 na območju Kopra prodanih skupaj 200 stanovanjskih enot, gre za dober rezultat v tako kratkem času, so se v sporočilu za javnost pohvalili na Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB). Na področju Kopra je bilo sicer lani v povprečju prodanih 17 stanovanjskih enot na mesec, kar je po podatkih geodetske uprave največ od leta 2008.

Kot kaže, bo DUTB s 47 izbranimi ponudniki za stanovanjske enote Nokturna v manj kot dveh mesecih povprečno mesečno prodajo iz leta 2015 presegla za 40 odstotkov, ob tem da prva faza prodaje stanovanj v Nokturnu še ni končana. Na DUTB so ob tem opozorili, da z današnjim dnem začne teči desetdnevni podaljšani rok za ponudnike, ki v dozdajšnjem postopku zbiranja zavezujočih ponudb niso bili izbrani.

Spomladi pričakujejo še večji interes

DUTB na podlagi vseh prejetih ponudb pričakuje, da se bo število prodanih enot v prvi fazi še povečalo. Prav tako pričakuje veliko zanimanje za preostala stanovanja tudi v prihodnje, še posebej v prihajajočem spomladanskem obdobju, ki je najbolj primeren za prodajo stanovanj na Obali.

Po končani prvi fazi se bo prodaja stanovanj nadaljevala predvidoma v drugi polovici januarja 2017. Cene za nadaljnjo prodajo bo DUTB oblikovala na podlagi doseženih cen prve faze, ki so bile v povprečju višje od izklicnih, ter pričakovane rasti cen na trgu stanovanjskih nepremičnin, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin