SiolNET. Posel danes Finance
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prestižni stanovanji prodali po izklicni ceni

4

termometer

Naselje Kolomban nad Ankaranom
Foto: Stečajni upravitelj

Na dražbi šestih apartmajev nad Ankaranom ni bilo gneče. Prišli so le trije dražitelji, ki so nepremičnini kupili po izklicni ceni. Čez tri mesece bodo na prodaj preostali štirje apartmaji.

Stečajni upraviteljici ljubljanskega gradbenega podjetja Ira GP Nataši Gibičar je na tretji dražbi uspelo prodati dva prestižna apartmaja na slovenski obali. 

Za dražbo šestih apartmajev v naselju Brnistra nad Ankaranom so bile vplačane tri varščine. En dražitelj se je potegoval za nakup dupleks stanovanja v skupni izmeri 156 kvadratnih metrov, dva pa za nakup 116 kvadratnih metrov velikega pritličnega stanovanja. Tega je stečajna upraviteljica želela prodati v paketu z dupleks stanovanjem nad njim. Ker kupca za 380 tisočakov na dražbi ni bilo, se je odločila za posamično prodajo.

Večje stanovanje je bilo prodano edinemu dražitelju po izklicni ceni 195 tisoč evrov. Dva zainteresirana kupca za manjši apartma sta izklicno ceno 172 tisoč evrov dvignila za tri tisočake. Nova lastnika, oba sta fizični osebi, bosta morala poleg kupnine poravnati še davek ter dajatve in stroške v zvezi s prenosom lastninske pravice.

Stečajna upraviteljica je po dražbi dejala, da bo predvidoma čez tri mesece sledila nova dražba z zviševanjem izklicne cene. "Cena bo nižja za kak odstotek," napoveduje Gibičarjeva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin