Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 5. 2017,
8.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Sreda, 3. 5. 2017, 8.01

6 let, 6 mesecev

NUKLEARNA VOJNA, RAZPAD EVROPE ALI NEKAJ TRETJEGA: Kaj se bo zgodilo?

Oglasno sporočilo

Tisti, ki sledijo dogodkom po svetu, vedo, da je napetost med ZDA in Severno Korejo vsak dan večja in da celotna svetovna javnost pričakuje, kako se bodo njihovi verbalni napadi končali.

 | Foto:

Na drugi strani je v soju luči drugi krog predsedniških volitev v Franciji, kar lahko vpliva ne samo na prihodnost Francije, temveč tudi na celotno Evropsko unijo.

Ali nas čakajo novi oboroženi napadi ali na koncu koncev tudi odcepitev Francije od EU, bomo videli kmalu.
Morda se tega ne zavedamo, vendar takšne novice, ki jih poslušamo in beremo vsak dan, v veliki meri vplivajo na vrednost valute te držav, kot tudi na surovine na svetovnem tržišču.

  • Takšen primer se je zgodil naslednji dan po prvem krogu volitev v Franciji, ko je evro zrasel za 2 % v primerjavi z dolarjem in s tem  dosegel najvišjo vrednost v zadnjih petih mesecih. Evropska valuta se je zvišala tudi v primerjavi z britanskim funtom za 1,5 %  in  2,0 %  v primerjavi z  japonskim jenom.
  • Napetosti med ZDA in Severno Korejo na drugi strani vplivajo na rast naložb v varnejše surovine, kot je zlato. Zlato je sredi aprila doseglo vrednost  1.295 dolarjev za unčo, kar je letošnji maksimum in je posledica  političnih dogodkov. Istočasno je japonski jen, kateri ima vlogo zatošišča v primerjavi z dolarjem, dosegel največjo vrednost v zadnjih petih mesecih.

Ali ste vedeli, da veliko sodržavljanov koristi spremembe  vrednosti valut in surovin na svetovni borzi za razliko v ceni, da bi ustvarili potencialni dobiček? Se sprašujete, kako?

Vsaka odmevna novica v svetu, vpliva na vrednost valute te države. V primeru, da je ta država proizvajalec nafte, novice iz te države vplivajo na ceno nafte na trgu. To pravilo velja za katerokoli surovino, po kateri je znana proizvodnja te države.

Če je objavljena novica pozitivna, običajno pozitivno vpliva na vrednost te valute ali surovine in obratno. Udeleženci na svetovnem trgu valuto ali surovino  kupujejo (če je novica pozitivna) in prodajajo (če je novica negativna). Ker se na svetovni borzi ne trguje fizično z valutami in surovinami, vendar z njihovovimi cenami (tako imenovani CFD-i), je mogoče izvesti nakup ali prodajo v vsakem trenutku na podlagi predvidevanj ali bo vrednost rasla ali padala.

Želite poskusiti trgovanje na svetovni borzi? Naredite to takoj z klikom na povezavo do brezplačnega priročnika: "Trgovanje na svetovni borzi za začetnike", katerega vam podarja borznoposredniška hiša Fortrade in trgujte na osnovi novic iz sveta

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

 

Ne spreglejte