Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 10. 2015,
10.41

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

trgovanje svetovna borza nafta

Četrtek, 15. 10. 2015, 10.41

7 let, 2 meseca

Mislite, da veste, kako se bo gibala cena nafte na borzi? Vzemite teh brezplačnih 50 evrov, trgujte in zaslužite.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
FXLider ponuja BREZPLAČNIH 50 EVROV, namenjenih trgovanju s ceno nafte na svetovni borzi, edini borzi, na kateri lahko zaslužite tako takrat, ko cene rastejo, kot tudi takrat, ko cene padajo.

Prijavite se tukaj, trgujte in zaslužite z brezplačnimi 50 evri na svetovni borzi. Prejšnji teden smo bili priča največji tedenski rasti cene nafte v zadnjih šestih letih. To se je zgodilo po ruski vojaški intervenciji v Siriji, kar je dodalo novo dimenzijo negotovosti v nemirih na Bližnjem vzhodu. Uradniki ZDA so izjavili, da so štirje ruski projektili padli na ozemlju Irana, ki je država članica OPEC, a tudi ruski zaveznik v nemirih v Siriji. Obstreljevanje upornikov v Siriji je postavilo Rusijo na nasprotno stran držav, bogatih z nafto, kot je Savdska Arabija, ki podpira sile, nastrojene proti režimu v Siriji. Ben van Beurden, izvršni direktor Shella, je nedavno izjavil, da se trg trenutno srečuje s prvimi signali, ki bi lahko pokazali na morebitno rast cene nafte, ki se je od lani več kot prepolovila. Cena je še posebej padla po tem, ko se je Savdska Arabija novembra lani odločila, da kljub prekomerni proizvodnji nafte v ZDA ne bo zmanjšala svoje proizvodnje. Na nedavno rast cene nafte so vplivale tudi napovedi, po katerih bi morala biti proizvodnja v ZDA v prihodnjih tednih na pragu padca. Proizvodnja nafte v ZDA se je septembra zmanjšala za 120 tisoč sodčkov na dan v primerjavi z avgustom, število aktivnih naftnih vrtin pa je padlo na 614, kar je najnižja raven v zadnjih petih letih. Samo pred letom dni je bilo v ZDA 1609 aktivnih naftnih vrtin. Razlogi, zaradi katerih Rusija do zdaj ni zmanjšala svoje proizvodnje, so geopolitični, kar OPEC seveda ve in zaradi česar se ni odločil za dogovore za zmanjšanje proizvodnje, ki niso vključevali Rusije. Prav tako je energetski sektor Rusije drugačen kot v ZDA, saj zaradi tipa opreme ne more kar tako zmanjšati proizvodnje, kot to lahko storijo v ZDA, kar dodatno odlaga ta korak. Vseeno pa je Rusija nedavno pokazala pripravljenost, da se sestane z OPEC. Sestanek uradnikov Rusije in Savdske Arabije je načrtovan za konec meseca, ko bodo seveda govorili tudi o energetskih vprašanjih. Prevzemite 50 evrov za trgovanje tukaj. Trenutno so možnosti za to, da bi cena nafte spet padla pod 40 dolarjev za sodček, zelo majhne. Ministrstvo za energetiko v ZDA pričakuje, da bo leta 2016 WTI dosegel ceno 54 dolarjev za sodček, Brent pa 59 dolarjev za sodček.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnemkoli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte