Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Nedelja,
8. 1. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

Natisni članek

dražba dražba stanovanj nepremičnine Osebne finance Ljubljana

Nedelja, 8. 1. 2017, 10.30

6 let, 6 mesecev

Kupujete nepremičnino? Preverite, kaj bodo prodajali na dražbah.

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

Izbrskali smo nepremičnine v Ljubljani, ki jih bodo v začetku novega leta prodajali na dražbah. Bolj kot izhodiščne cene stanovanj so nas pritegnile cene hiš. Nekatere so na prodaj za pol ceneje kot na prvih dražbah.

Dvosobno stanovanje pri Tivoliju za 45 tisočakov

Izhodiščna cena za 57 kvadratnih metrov veliko kletno stanovanje pri Pivovarni Union znaša 45.300 evrov. | Foto: JSS MOL Izhodiščna cena za 57 kvadratnih metrov veliko kletno stanovanje pri Pivovarni Union znaša 45.300 evrov. Foto: JSS MOL Javni stanovanjski sklad MOL do 18. januarja zbira zavezujoče ponudbe za prodajo stanovanja v neposredni bližini parka Tivoli. Izhodiščna cena za 57 kvadratnih metrov veliko kletno stanovanje na Jesenkovi ulici 4 znaša 45.300 evrov. Stanovanje je v dobrem stanju ter obsega kuhinjo, sobo, predsobo, kopalnico in ločene sanitarije.

Pravno stanje stanovanja je urejeno in vpisano v zemljiško knjigo, etažna lastnina za celotno večstanovanjsko stavbo iz leta 1935 pa še ni vzpostavljena.

Ogled stanovanja na Jesenkovi ulici 4 je mogoč 12. januarja med 10.00 in 10.45. | Foto: JSS MOL Ogled stanovanja na Jesenkovi ulici 4 je mogoč 12. januarja med 10.00 in 10.45. Foto: JSS MOL

Ponudniki morajo do izteka roka za oddajo ponudb vplačati varščino, ki znaša 4.530 evrov.

Komisija JSS MOL bo prispele ponudbejavno odpirala 19. januarja ob 9.30. Če bo prispelo več ponudb, bo komisija takoj po končanem postopku odpiranja ponudb z vsemi zainteresiranimi ponudniki opravila še pogajanja v smislu pravil javne dražbe, in sicer ne glede na to, ali bodo prisotni vsi ponudniki oziroma njihovi pooblaščenci ali zakoniti zastopniki.

Hiša v Dravljah za 250 tisočakov

Ljubljansko okrajno sodišče bo 19. januarja na prvi javni dražbi prodajalo stanovanjsko hišo v Dravljah. Izhodiščna cena za dobrih 30 let staro enodružinsko hišo v Draveljski ulici 14 znaša 250 tisoč evrov. Najnižji znesek za dvigovanje ponudb znaša 500 evrov oziroma večkratnik tega zneska.

Nepremičnina obsega 132 kvadratnih metrov stanovanjskih površin, ki jih obdaja 664 kvadratnih metrov zemljišča. Ponudniki morajo 29 tisoč evrov varščine plačati najkasneje do 16. januarja.

Poslovno-stanovanjski objekt v sedmem poskusu prodajajo po polovični ceni

Na isti ulici bo 10. februarja na dražbi na prodaj še ena hiša. Gre za poslovno-stanovanjski objekt, kjer je pred leti delovala pekarna Kruhar. Ta je končala v stečaju, stečajni upravitelj Bojan Klenovšek pa jo je že večkrat neuspešno prodajal na dražbah.

Potem ko je v prvem zavezujočem zbiranju ponudb jeseni 2015 njena izhodiščna cena znašala 530 tisočakov, je ta v sedmem poskusu več kot polovico nižja. Za 480 kvadratnih metrov proizvodnih prostorov in 92 kvadratnih metrov stanovanja v mansardi bo tokrat treba odšteti najmanj 245 tisočakov. Ponudb, nižjih od izhodiščne cene, ne bodo upoštevali.

Ogled nepremičnine bo mogoč 3. in 6. februarja ob 14. uri.

Tudi v Podutiku pol ceneje

Okrajno sodišče v Ljubljani bo 11. januarja na drugi javni dražbi skušalo prodati dvostanovanjsko hišo v Mladinski ulici 71 v Podutiku. Čeprav je vrednost nepremičnine ocenjena na 394 tisoč evrov, tokrat izhodiščna cena znaša 197 tisočakov. Zainteresirani ponudniki morajo 39.400 evrov varščine poravnati najkasneje tri delovne dni pred začetkom dražbe. Predlog za ogled nepremičnin mora biti vložen na sodišče 14 dni pred dražbenim narokom.

Poleg dobrih 300 kvadratnih metrov stanovanjske površine je na prodaj še dobrih 200 kvadratnih metrov poslovnih nepremičnin in tisoč kvadratnih metrov zemljišča.

Hiša v Dolu za 173 tisočakov

Zaradi osebnega stečaja fizične osebe stečajni upravitelj Janko Maček do 8. februarja zbira zavezujoče ponudbe za nakup 300 kvadratnih metrov velike stanovanjske hiše v Dolu pri Ljubljani.

Izhodiščna cena v drugem zbiranju ponudb je okoli 15 odstotkov nižja kot lansko pomlad. Tokrat je dve desetletji star objekt, ki ga obdaja 660 kvadratnih metrih zemljišča, na prodaj za najmanj 173.500 evrov. Varščino v višini desetih odstotkov izklicne cene je treba poravnati do roka za oddajo ponudb.

Za stanovanje v Rožni dolini bodo skušali iztržiti 330 tisočakov

Stanovanje v Rožni dolini | Foto: Google Street View Foto: Google Street View Zaradi osebnega stečaja še enega dolžnika bo skušal stečajni upravitelj Aleš Velkaverh 17. januarja na dražbi prodati stanovanje na Cesti V/26 v Rožni dolini. Površina stanovanja v prvem nadstropju starejšega objekta meri 138 kvadratnih metrov, pripada pa mu še dobrih pet kvadratnih metorv terase in klet.

Izhodiščna cena na prvi javni dražbi znaša skoraj 330 tisoč evrov oziroma okoli 2.300 evrov za kvadratni meter. 16.462 evrov varščine morajo zainteresirani ponudniki poravnati do 16. januarja. Ogled nepremičnine je mogoč po predhodnem dogovoru s stečajnim upraviteljem.

Ne spreglejte