Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
5. 1. 2016,
11.59

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

osebne finance nepremičnine Ljubljana stanovanja

Torek, 5. 1. 2016, 11.59

7 mesecev, 3 tedne

Katerih priložnosti na dražbah nepremičnin ta mesec ne smete izpustiti

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Novo leto kupcem nepremičnin prinaša nove priložnosti. Izbrskali smo šest stanovanj v Ljubljani, ki jih bodo na dražbah prodajali ta mesec. Izklicne cene se začnejo pri 27 tisočakih.

Stanovanje v secesijski hiši za ljubljansko Dramo

V strogem središču Ljubljane bo v zavezujočem zbiranju ponudb na prodaj 36 kvadratnih metrov veliko stanovanje. Izklicna cena za stanovanje na naslovu Gradišče 8 je 38.900 evrov. Stanovanje v četrtem nadstropju meščanske vile iz začetka prejšnjega stoletja obsega kuhinjo, dva manjša kabineta in kopalnico brez stranišča. Ta je v souporabi treh etažnih lastnikov in je na drugi strani skupnega hodnika.

Zainteresirani kupci morajo zavezujoče ponudbe posredovati na Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana do 22. januarja do 9. ure. Ponujena cena ne sme biti nižja od izhodiščne cene, do istega datuma pa morajo vplačati varščino, ki znaša desetino izhodiščne cene oziroma 3.890 evrov.

Etažna lastnina nepremičnine je urejena in vpisana v zemljiško knjigo. Stanovanje je na prodaj po načelu videno-kupljeno in je potrebno obnove. Nepremičnino si je mogoče predhodno ogledati 14. januarja med 9.00 in 9.30.

Izbrani ponudnik bo moral prodajno pogodbo skleniti v 15 dneh po opravljenem izboru najugodnejšega ponudnika. Če najugodnejši ponudnik ne sklene pogodbe v navedenem roku, se mu lahko podaljša rok za sklenitev pogodbe, vendar ne za več kot 15 dni ali pa zadrži njegovo varščino. Če najugodnejši ponudnik tudi v podaljšanem roku ne podpiše pogodbe, se bo štelo, da je od nakupa odstopil. JSS MOL ima v tem primeru pravico zadržati vplačano varščino.

Na Resljevi na prodaj kletno stanovanje

Na Okrajnem sodišču v Ljubljani bo 27. januarja potekala javna dražba za enosobno kletno stanovanje v meščanski hiši na Resljevi cesti 6. Vrednost nepremičnine po sklepu sodišča znaša 50 tisočakov, a je izklicna cena za 45 kvadratnih metrov postavljena pri 35 tisočakih.

Vsak ponudnik mora pet tisočakov varščine položiti najpozneje tri delovne dni pred dražbo na račun okrajnega sodišča. Kupec mora kupnino poravnati v 30 dneh od dneva prodajnega naroka.

Sodišče bo na zahtevo zainteresiranih kupcev omogočilo ogled nepremičnine, zahtevo pa je treba vložiti na sodišče do 12. januarja.

V Šiški bodo konec meseca dražili tri stanovanja

Dražba za 37 kvadratnih metrov veliko stanovanje v ljubljanski Šiški bo potekala 28. januarja na okrajnem sodišču v Ljubljani. Izklicna cena za stanovanje na Gotski ulici 13 v Zgornji Šiški je postavljena pri 65 tisočakih. Varščina znaša desetino ugotovljene vrednosti nepremičnine.

Prav tako v Šiški bodo istega dne skušali prodati dve stanovanji. Izklicna cena za 39 kvadratnih metrov veliki stanovanji je določena pri 42.866 evrih, ceno pa bodo dražitelji lahko zviševali za 500 evrov. Stanovanji v Ulici Milana Majcna 49b sta v tretjem oziroma četrtem nadstropju 15 let starega stanovanjskega bloka ob železniški progi v Spodnji Šiški. Vsakemu pripada še 2,5 kvadratnega metra velik kletni prostor.

Rok za plačilo 4.286 evrov varščine je 27. januar. Ogled nepremičnin je mogoč po predhodnem dogovoru s stečajnim upraviteljem Andrejem Tošem. Dražba bo potekala na sedežu odvetniške pisarne Toš in partnerji na Beethovnovi ulici 12 v Ljubljani ob 10. uri.

Izklicna cena za garsonjero v Zupančičevi jami je 27.500 evrov

Na Okrajnem sodišču v Ljubljani bo 12. januarja potekala druga dražba garsonjere v Zupančičevi jami za Bežigradom. 55 tisoč evrov po sklepu sodišča znaša vrednost 27 kvadratnih metrov velike garsonjere v četrtem nadstropju stanovanjskega bloka na Neubergerjevi ulici 2, a jo bodo v drugem poskusu začeli prodajati pri 27.500 evrih.

Ponudniki morajo 5.500 evrov varščine vplačati do 6. januarja. Nepremičnino si je po predhodnem dogovoru s stečajnim upraviteljem Milanom Otoničarjem mogoče ogledati 6. januarja ob 13. uri.

Ne spreglejte